Alerta d'assetjament escolar

Modificat el Tue, 02 May 2023 a les 07:18 PM

Per avisar d'un cas d'assetjament escolar al centre.

Permís necessari: Accedir a la moderació d'assetjament escolar

Per gestionar aquest mòdul, és necessari, en primer lloc, activar la configuració 698 Alerta d'assetjament escolar a Administració > Tipus, configuracions i importacions/exportacions > Altres configuracions.

Tot seguit, cal donar el permís a la persona que escolliu. Des d'Administració > Permisos > Càrrecs > Alta de càrrec. Des d'aquí, decidiu qui serà el responsable de gestionar els avisos i assigneu-li, dels permisos de Comportament, el d'Accedir a la moderació d'assetjament escolar.

Aquest mòdul consta de dues parts: la de l'alumne i la del docent que tingui el permís. Es tracta d'un permís individual, no va per rols o equips.

Visió de l'alumne

1. Per enviar una alerta d'assetjament escolar, premeu, al menú de funcionalitats, Alerta d'assetjament escolar .

2. Tot seguit, us apareixerà un mòdul amb tres opcions: Soc víctima d'assetjament escolar, Soc testimoni d'assetjament escolar i Comentaris.

Com a testimoni, pot decidir si envia l'avís com a anònim i, després, ha d'especificar qui n'és la víctima. En cas que sigui la víctima i vol comunicar-ho de forma anònima, pot introduir-hi el seu nom.

3. Una vegada omplerts els camps i entrat el comentari que veurà el responsable de gestionar els avisos, premeu Guardar.

Visió del responsable de gestionar-les

1. Per veure els casos d'assetjament escolar enviats, escolliu, des del menú de funcionalitats, Alertes d'assetjament escolar

2. Se us obrirà la pantalla amb diversos paràmetres de cerca per acotar i els
 casos oberts amb informació sobre l'usuari que ha creat l'avís, la data i l'hora, la víctima, si està obert o tancat i les accions.

Des d'aquestes podeu:

Canviar l'estat de l'avís: quan es tanca, ja no s'hi pot deixar cap comentari.

Veure l'avís i deixar un comentari: aquesta acció obre una pantalla amb la informació de l'avís, i si està obert, podreu afegir un comentari a la part del professor. Si està tancat, només podreu veure el comentari i qui l'ha fet.

Eliminar l'avís: aquesta acció elimina l'avís de la base de dades.

A banda, podeu consultar el mòdul d'estadístiques, amb informació sobre si els casos estan oberts o tancats i el gènere de les víctimes.

Al capdavall de cada gràfica, hi ha una taula que indica els totals en cada cas i la suma total.