Cursos escolars

Modificat el Dt, 29 Ago., 2023 a les 3:45 PM

Per donar d’alta un nou curs escolar o veure les dades d’altres cursos que no siguin l’actual.

Podreu consultar-hi la modificació, administració i configuració de tots els cursos escolars que hi hagi donats d’alta. Permet preparar el nou curs escolar sense que afecti la plataforma.

1. Des del bloc Administració, accediu al mòdul Acadèmic.

2. Obriu el desplegable Accions i cliqueu Cursos escolars.

Accedireu a la pantalla on podeu veure els cursos que hi ha donats d’alta, podreu crear-ne de nous, administrar-los i configurar-los.

Podreu adaptar la configuració de la plataforma per tal que els cursos escolars puguin començar en diferents dates en funció del país, i no vagin només de setembre d’un any a l’agost del següent. Hi ha casos en què el curs escolar es desenvolupa dins del mateix any natural.

3. Per crear un nou curs escolar, cliqueu, a dalt a la dreta, Nou curs escolar.

Apareixen els camps del dia i del mes, però estan bloquejats, ja que els dies d'inici i de fi d'un curs escolar han de ser els mateixos cada curs. L'única cosa que Clickedu permet és escollir l'any d'inici i de fi (que pot ser el mateix any natural).

El programa us proposarà els anys vinents disponibles per inserir i, en cas de modificar-los, controlarà que aquest curs escolar no estigui ja creat dins la plataforma.

4. Ompliu les dades i cliqueu Guardar

Tornareu a la pantalla principal i, per cada curs escolar podeu clicar:
Editar (), per canviar els anys dels cursos escolars.
Configurar (), per accedir a la pantalla Configurar d'aquell curs escolar.
Traspassar (), per obrir l'assistent de traspàs de curs d'aquell curs escolar.
Marcar com actual (), per configurar aquell curs escolar com a curs actiu a tots els usuaris de la plataforma.

La darrera columna permet seleccionar cursos escolars diferents segons els perfils de personal docent (PD), personal d’administració i serveis (PAS), alumnes i responsables.

Per exemple, podreu fer que el conjunt d'usuaris PAS i PD tinguin l'any 2021-2022 com a actual, perquè el personal administratiu pugui treballar ja en la gestió econòmica del curs següent; i els professors puguin començar a entrar les programacions.

En canvi, els alumnes tindran el curs 2020-2021 com a actual, perquè per exemple els pares no vegin encara la classe on estaran el curs següent (si ja heu fet el traspàs de curs).