Descripció del menú de funcionalitats

Modificat el Dt, 7 Març, 2023 a les 6:28 PM

En el marge superior dret de la pantalla hi podeu trobar un seguit d’icones: és el menú de funcionalitats. Els permisos que tingueu assignats determinen les icones a les quals teniu accés.

Algunes de les funcionalitats bàsiques del menú són les següents:

CONFIGURAR DADES DEL CORREU WEB

Aquesta icona permet configurar les dades d’accés al correu web.

Quan hi accediu, heu de posar la vostra adreça electrònica i la contrasenya dues vegades.

Hi ha quatres possibilitats d’accés al correu web, en funció de la configuració del vostre Clickedu:
— La vostra escola no disposa de correu web
— La vostra escola disposa de correu web
— La vostra escola disposa de G Suite
— La vostra escola disposa d'Office 365

Si el vostre cas és una de les tres darreres opcions, cal que configureu el tipus de correu com a passarel·la.

2  2  2 ACCÉS AL CORREU WEB

Aquestes icones donen accés al correu, al correu de Google (Gmail) i al correu d'Office 365, respectivament, sempre que tingueu la configuració activada a la plataforma. Al costat de la icona se us mostra el nombre de correus pendents de llegir, en vermell.

ALERTA D'ASSETJAMENT ESCOLAR

Aquesta icona dona accés al mòdul d'Alerta d'assetjament escolar perquè una víctima o testimoni pugui denunciar un cas de bullying.

MISSATGERIA INSTANTÀNIA

Aquesta icona dona accés a la missatgeria instantània, sempre que tingueu la configuració activada a la plataforma. Al costat de la icona se us mostrarà el nombre de missatges que tingueu pendents de llegir, en vermell.

TREBALL COMPARTIT - PERSONAL DEL CENTRE

Aquesta icAquesta icona dona accés al treball compartit. Aona accés al treball compartit. Aquesta eina permet accedir a la sessió d’altres usuaris sense necessitat d’haver d’introduir les seves dades d’accés i poder fer les accions que aquell usuari pot fer. Per usar aquesta funcionalitat us cal el permís Accedir al treball compartit (personal d’administració i serveis), i Accedir al treball compartit (personal docent - [etapa]).

Pel seu risc, és una funcionalitat que normalment s’assigna als membres de l’equip directiu, caps d’estudis i responsables de la plataforma a l’escola.

TREBALL COMPARTIT - PERSONAL DEL CENTRE (CENTRES DEL MÒDUL INSTITUCIONAL)

Aquesta icona dona accés al treball compartit amb aquells centres que formen part d'una institució.  Aquesta eina permet accedir a la sessió d’altres usuaris sense necessitat d’haver d’introduir les seves dades d’accés i poder fer les accions que aquell usuari pot fer. Per usar aquesta funcionalitat us cal el permís Treball compartit (Escoles de l’Estructura)

Pel seu risc, és una funcionalitat que normalment s’assigna als membres de l’equip directiu, caps d’estudis i responsables de la plataforma a la institució.

TREBALL COMPARTIT - FAMÍLIES

Aquesta icona dona accés al treball compartit amb els alumnes i famílies. Permet accedir a la sessió dels vostres alumnes i els seus responsables (pares i mares). Per poder usar aquesta funcionalitat us cal el permís Accedir al treball compartit (alumnes, pares i mares)

És important destacar que, per poder fer servir aquesta eina, és imprescindible tenir matèries assignades.

Els professors que compleixin els dos requisits (tenir el permís i matèries) podran accedir només a la plataforma dels seus alumnes i els seus pares.

MANUAL

Aquesta icona dona accés al manual en línia, on podeu resoldre els vostres dubtes sobre l'ús de la plataforma.

NOTIFICACIONS

En aquesta icona hi trobareu les notificacions que us fem arribar des de Clickedu, la informació de les formacions i les novetats implementades a la plataforma.

ÍNDEX D'ALTRES FUNCIONALITATS

Aquesta icona dona accés a altres icones, que us descrivim a continuació.

CONNECTORS

Aquesta icona dona accés a la pantalla de configuració de la connexió de Google i Office 365 amb Clickedu.

AUTORITZACIONS

Aquesta icona dona accés a la pantalla on podreu configurar les connexions externes. Per exemple podreu trobar el lloc on heu de confirmar la petició de connexió feta des de l’aplicació de Clickedu (des del vostre mòbil o tauleta). La primera vegada que us connecteu al vostre Clickedu des de l’aplicació, per una qüestió de seguretat, caldrà que confirmeu que sou vosaltres i haureu de venir a aquesta pantalla per confirmar la petició d’accés.

CANVIAR LA CONTRASENYA

Aquesta icona permet canviar la contrasenya que feu servir per accedir a la plataforma. Tingueu en compte els requisits que la nova contrasenya ha de complir, que s’indiquen en la següent imatge:

GENERAR UN NOU ARXIU DE PAS

Aquesta icona genera un nou arxiu de pas. Cal utilitzar aquesta opció només si l’heu perdut o el voleu canviar per mantenir-ne la privacitat.

Us podeu descarregar el nou arxiu o enviar-vos-el per correu electrònic. En aquest darrer cas, se us envia a l'adreça electrònica que hi hagi a la vostra fitxa. Si no n'hi teniu, s'envia a l'adreça electrònica per defecte de la plataforma.

TANCAR LA SESSIÓ

Aquesta icona tanca la vostra sessió de Clickedu. Per seguretat, sempre s’hauria de tancar d’aquesta manera.