Configuració de connectors externs - Connectivitat de Clickedu amb Office 365

Modificat el Dt, 7 Març, 2023 a les 6:28 PM

La integració de Office 365 amb Clickedu us permet realitzar els següents serveis:

- Exportar els esdeveniments de Clickedu al calendari d'Office 365. Quan es crea un esdeveniment de calendari a Clickedu, també es crea al calendari de l'Office 365. Cal que el centre defineixi que la passarel·la de correu és la de l'Office 365 i que hàgiu introduït les vostres dades de correu a la icona  del menú de funcionalitats.

- Accedir a OneDrive. A Arxius > Les meves carpetes podeu accedir a OneDrive.

- Obrir documents amb les eines d'Office 365. Des de diverses pantalles (Arxius, Continguts del centre, Entrega de treballs, etc.) podeu obrir els documents que hi ha pujats a Clickedu amb les aplicacions d'Office 365.

Tingueu en compte que aquests serveis només es poden utilitzar amb la plataforma de Google o d'Office, aquella que hi hagi configurada com a primera passarel·la (vegeu més informació aquí).

Enllaç entre Clickedu i Office 365

1. Per connectar Office 365 amb Clickedu heu de clicar la icona negre amb una silueta blanca del menú de funcionalitats, a la part superior dreta de la pantalla, i la icona del núvol amb un engranatge.

2. A continuació veureu una pantalla on haureu de fer clic a l'enllaç ‘Connecta’ de l'apartat d'Office 365.

3. Després, us demanarà que inclogueu les vostres dades d’accés (nom d'usuari i contrasenya) a Office 365. Haureu d'acceptar les advertències de seguretat i ja tindreu la connexió configurada.

Un cop feta la connexió podreu veure al calendari d'Office 365 els esdeveniments del calendari de Clickedu, accedir a OneDrive i obrir documents amb les eines d'Office 365:

Esdeveniments de Clickedu al calendari d'Office 365:

(Només si el centre ha definit Office 365 com a passarel·la de correu i heu introduït les vostres dades d'accés a la icona  del menú de funcionalitats.)

Cada nou esdeveniment creat a Clickedu a partir del moment d'haver fet la connexió, s'exportarà al vostre calendari d'Office 365. Això funcionarà pels esdeveniments creats per vosaltres mateixos i pels esdeveniments que creï algú altre al vostre calendari.

Accés a OneDrive:

Per veure el vostre OneDrive heu d'anar a Arxius > Les meves carpetes.

Allà podreu navegar per les diverses carpetes i arxius que teniu a OneDrive.

Obrir documents amb Office 365:

Aquest són alguns del llocs de Clickedu que us permet obrir arxius amb Office 365:

- Arxius

- Pestanya Continguts

- Eines educatives:

- Continguts

- Entregues de treballs

- Treballs compartits

Quan accediu a la icona de OneDrive del costat d'un arxiu, es fa una còpia del document a l’arrel de OneDrive i des d’allà es pot visualitzar el document amb les eines d’Office 365.

Per connectar, com a centre, el correu electrònic d'Office 365 amb el vostre Clickedu cal que en configureu la passarel·la.

Nota important:
S'ha de tenir en compte que quan algun membre de l'escola té el permís per realitzar 'treball compartit', pot accedir de forma íntegra al Clickedu d'altres usuaris de l'escola. És per això que, des de Clickedu, us recomanem restringir l'ús de les carpetes personals —i dels serveis de la plataforma en general— a l'àmbit professional, i no al personal.