Sèries de facturació

Modificat el Dt, 7 Març, 2023 a les 10:26 AM

Per activar i crear les sèries de facturació

Les sèries de facturació serveixen per tractar alguns rebuts de manera diferenciada dels rebuts normals que genereu cada mes. En podeu tenir diverses i assignar-los numeracions diferents.

• Permisos necessaris: Gestionar els rebuts, Gestionar el control de cobraments i retorns de rebuts, Modificar les dades de les formes de pagament.

Índex:
Activar les sèries de facturació
Crear i editar sèries de facturació
Exemples de com utilitzar les sèries de facturació

ACTIVAR LES SÈRIES DE FACTURACIÓ

1. Des del bloc Gestió, entreu al mòdul Rebuts

2. A l'apartat Definició cliqueu Configuracions del mòdul de rebuts.

3. Marqueu la casella Activar sèries.

Al mateix moment d’activar-les se us demanarà que en creeu una per als rebuts existents que no en tenen. També podeu seleccionar que aquesta sigui la sèrie per defecte.

4. Cliqueu Guardar.

Un cop les tingueu activades, ja us apareixeran a l’apartat Definició del mòdul Rebuts.

CREAR I EDITAR SÈRIES DE FACTURACIÓ

1. Des del bloc Gestió, entreu al mòdul Rebuts i cliqueu Sèries de facturació (a l'apartat Definició).

Veureu que ja en teniu una de creada que es diu Full de liquidació.

2. Cliqueu el botó Nova sèrie de facturació.

3. Poseu-li un codi identificatiu, un nom, un número inicial, i marqueu si ha de ser la sèrie per defecte o no.

4. Cliqueu Guardar.

Si voleu canviar les dades d’alguna de les sèries que tingueu creades, cliqueu la icona  (Modificar).

Si teniu més d'una sèrie de facturació, haureu d'indicar en els conceptes facturables a quina s'hauran d'incloure, per tenir en compte quina numeració hauran de tenir.

EXEMPLES DE COM UTILITZAR LES SÈRIES DE FACTURACIÓ

Podeu tenir creada una sèrie que es digui Justificant, per exemple.

1. Des del bloc Gestió, entreu al mòdul Rebuts i cliqueu Control de pagaments parcials (a l'apartat Generació de rebuts).

2. Seleccioneu una classe i cliqueu Cercar.

3. Trieu un alumne i cliqueu el botó Nou pagament.

4. Al desplegable Sèrie seleccioneu la sèrie Justificant.

5. Cliqueu Guardar.

Clicant la icona  (Generar rebut)  del costat d'un alumne, podeu generar aquest justificant.

En podeu tenir una altra que es digui Personal i utilitzar-la per generar rebuts per als treballadors del centre.

També podeu assignar sèries de facturació a la Generació automàtica de rebuts, a l'Emissió al banc i en paper, al Control de cobraments i retorns de rebuts i al Control de pagaments parcials.