Gestió de matèries optatives - Batxillerat (Catalunya)

Modificat el Dt, 12 Març a les 3:21 PM

Permís necessari: Gestionar les dades dels alumnes i els aspectes acadèmics.

1. Des del bloc Administració, accediu al mòdul Acadèmic.

2. A Alumnes, premeu Gestió de matèries optatives.

3. Seleccioneu una classe de Batxillerat y premeu Buscar.

El tutor d'una classe també pot accedir-hi des de Matèries > La meva classe > Alumnes > Documentació oficial i normativa > Gestió de matèries optatives.
El docent amb permisos de gestió acadèmica, pot accedir-hi des d'Administració > Acadèmic > Alumnes > Gestió de matèrias optatives.

Dins d'aquesta pantalla, hi trobareu dues pestanyes, la pestanya de l'avaluación final ordinària i la de l'avaluació extraordinària.

AVALUACIÓ FINAL ORDINÀRIA

- Visió de la gestió de matèries optatives de primer de batxillerat

A la columna Franja 1 podeu veure, per a cada alumne, l'optativa assignada amb el tipus de matèria 'Optatives - anual (franja 1). Fent clic al codi de la matèria, podeu consultar-ne el nom. En aquesta mateixa columna, podeu consultar l'última nota final de l'alumne.

A la columna Franja 2 podeu veure, per a cada alumne, les optatives que tingui asignades amb el tipus de matèria Optatives - trimestral franja 2 (LOMLOE).

A la columna Franja 3 podeu veure, per a cada alumne, les optatives que tingui assignades amb el tipus de matèria Optatives - trimestral franja 3 (LOMLOE).

Si un alumne té més d'una matèria de tipus 'Optatives - anual (franja 1) assignada, no en té cap o té més de tres matèries de tipus Optatives - trimestral franja 2 (LOMLOE) i/o de tipus Optatives - trimestral franja 2(LOMLOE), el requadre de l'assignatura apareixerà de color vermell a mode d'indicació perquè corregiu l'error.

- Visió de la gestió de matèries optatives de segon de batxillerat:

Només existeix la columna Franja 1 d'optatives, on es mostraran 1, 2 o 3 optatives de tipus Optatives - franja 1 (lomloe), segons hagi cursat l'alumnat.

Si un alumne té més de tres matèries de tipus Optatives - (franja 1) assignades, el requadre de l'assignatura aparixerà en vermell com a indicació per a corregir l' error.

Comú a tots els cursos de l'etapa de batxillerat:

Independentment del curs, tingueu en compte que només es mostraran les notes de les matèries tancades.

A la columna Mitjana podeu calcular la mitjana artimètica de les matèries, així com introduir-hi la nota modificada.

Traspàs automàtic de la nota mitjana com a modificada
Podeu configurar que, en el moment de calcular la nota mitjana, la nota calculada es traspassi automàticament com a modificada. També podeu definir el valor de la dècima calculada a partir de la qual s'arrodoneix cap amunt quan es traspassi la nota.
Podreu realitzar aquesta gestió des d'Administració > Acadèmic > Configuracions > escollit l'etapa de Batxillerat > apartat 'Format de càlculo de les notas' > Nota final de curs

A la columna Nota de curs:

- Al primer desplegable, podeu seleccionar la nota numèrica.

- Al segon desplegable, podeu seleccionar altres notes: CO (convalidat), EX (exempt), SQ (sense qualificar), PQ (pendent de qualificar), segons apliqui.

Recordeu que en aquesta pantalla només apareixeran les dades si les matèries estan avaluades i tancades a l'avaluació final.
El responsable del tancament és el docent de l'optativa.

Si desitgeu realitzar la gestió d'optatives de manera individual per a cada alumne, podeu fer-ho des d'Administració > gestió d'usuaris > seleccionar un alumne > alumne (ninot blau) > aneu a la franja de curs > gestió de matèries > pestanya 'Gestió de matèries optatives'.

AVALUACIÓ EXTRAORDINÀRIA

En aquesta nova pestanya només es mostraran els alumnes que tinguin alguna franja suspesa

Es mostren les notes de totes les optatives de la franja: en aquelles optatives la nota final de les quals sigui un aprovat a l'avaluació ordinària, veureu l'aprovat; en les optatives la nota de les quals sigui un suspens a l'avaluació final ordinària, es recuperarà aquí la nota de l'avaluació extraordinària.

Així, des d'aquesta pantalla podreu calcular la nota de l'avaluació extraordinària de la franja.

Visió de la pantalla de gestió de matèries optatives (extraordinària) per a  1r batxillerat:

Visió de la pantalla de gestió de matèries optatives (extraordinària) per a  2n batxillerat:

Recordeu que, des d'Administració > Acadèmic > Configuracions > escollir l'etapa de Batxillerat > apartat "Format de càlcul de les notes" > Nota final de curs, podeu configurar el comportament de les notes. Concretament, podreu configurar:
- Que la nota mitja calculada es traspassi automàticament com a modificada.
- A partir de quin valor decimal de la nota calculada s'arrodoneix cap amunt quan es traspassa.

Nota: Podeu informar les notes de les franges de les optatives per als alumnes amb alta curs ("alumnes curs"). Per a fer-ho, haureu d'accedir a Administració > gestió d'usuaris > busqueu l'alumne de batxillerat amb el curs "alta-curs" i feu clic al nino blau (Alumne) > a la franja del curs, feu clic a Notes (tic verd a la part dreta) i podreu informar les notes de les avaluacions final i extraordinària.