Gestió de matèries optatives - Batxillerat (Catalunya)

Modificat el Thu, 22 Feb 2024 a les 10:48 AM

Permís necessari: Gestionar les dades dels alumnes i els aspectes acadèmics.

1. Des del bloc Administració, accediu al mòdul Acadèmic.

2. A Alumnes, premeu Gestió de matèries optatives.

3. Seleccioneu una classe de Batxillerat y premeu Buscar.

El tutor d'una classe també pot accedir-hi des de Matèries > La meva classe > Alumnes > Documentació oficial i normativa > Gestió de matèries optatives.
El docent amb permisos de gestió acadèmica, pot accedir-hi des d'
Administració > Acadèmic > Alumnes > Gestió de matèrias optatives.

A la columna Franja 1 podeu veure, per a cada alumne, l'optativa assignada amb el tipus de matèria 'Optatives - anual (franja 1). Fent clic al codi de la matèria, podeu consultar-ne el nom. En aquesta mateixa columna, podeu consultar l'última nota final de l'alumne.

A la columna Franja 2 podeu veure, per a cada alumne, les optatives que tingui asignades amb el tipus de matèria Optatives - trimestral franja 2 (LOMLOE).

A la columna Franja 3 podeu veure, per a cada alumne, les optatives que tingui assignades amb el tipus de matèria Optatives - trimestral franja 3 (LOMLOE).

Tingueu en compte que només es mostraran les notes de les matèries tancades.

A la columna Mitjana podeu calcular la mitjana artimètica de les matèries, així com introduir-hi la nota modificada.

Traspàs automàtic de la nota mitjana com a modificada
Podeu configurar que, en el moment de calcular la nota mitjana, la nota calculada es traspassi automàticament com a modificada. També podeu definir el valor de la dècima calculada a partir de la qual s'arrodoneix cap amunt quan es traspassi la nota.
Podreu realitzar aquesta gestió des d'Administració > Acadèmic > Configuracions > escollit l'etapa de Batxillerat > apartat 'Format de càlculo de les notas' > Nota final de curs

A la columna Nota de curs:

- Al primer desplegable, podeu seleccionar la nota numèrica.

- Al segon desplegable, podeu seleccionar altres notes: CO, EX, SQ, NP, AJ, segons apliqui.

Si un alumne té més d'una matèria de tipus 'Optatives - anual (franja 1) assignada, no en té cap o té més de tres matèries de tipus Optatives - trimestral franja 2 (LOMLOE) i/o de tipus Optatives - trimestral franja 2(LOMLOE), el requadre de l'assignatura apareixerà de color vermell a mode d'indicació perquè corregiu l'error.

Recordeu que en aquesta pantalla només apareixeran les dades si les matèries estan avaluades i tancades a l'avaluació final.
El responsable del tancament és el docent de l'optativa.

Si desitgeu realitzar la gestió d'optatives de manera individual per a cada alumne, podeu fer-ho des d'Administració > gestió d'usuaris > seleccionar un alumne > alumne (ninot blau) > aneu a la franja de curs > gestió de matèries > pestanya 'Gestió de matèries optatives'.