Preguntes més freqüents sobre preinscripcions

Modificat el Dc, 9 Ago., 2023 a les 2:24 PM

1. Quina diferència hi ha entre el curs escolar d'obertura i el d'aplicació?

L’any d’aplicació és aquell per al qual es fa la matriculació i, per tant, que l’alumne començarà a estudiar a l’escola. L'any d’obertura, en canvi, és quan s’obre el termini per a les preinscripcions. Per assignar l'any d’aplicació necessiteu crear el curs escolar corresponent, des d'Administració > Acadèmic > Accions > Cursos escolars > Alta de curs escolar.

2. A Gestió de nous preinscrits surten els alumnes que es van introduir el curs passat. No haurien de sortir els que hem introduït aquest curs per al curs vinent?

Al llistat Gestió de nous preinscrits apareixen els usuaris preinscrits als quals no s'ha accedit a la seva fitxa mitjançant el botó 'Editar'. Està dissenyat per a les preinscripcions que es fan a través del miniweb i desapareixen del llistat un cop s'accedeix a la fitxa (llavors els podeu trobar a Llistats i taules de preinscripcions).

3. Com es pot assignar un nou alumne a una classe?

Per afegir l'alumne a una classe, teniu diverses opcions:
— Des de l'assistent de matriculació (Administració > Acadèmic > Accions > Preinscrits)
— Des d'Administració > Gestió d'usuaris > un alumne > Alumne > Alta classe
— Des de Traspàs de curs (Administració > Acadèmic > Accions > Traspassos de cursos escolars > Alumnes > Alumnes sense classe assignada)
— Des d’Acadèmic > Alumnes > Alumnes sense classe assignada

4. Hi ha alguna manera de donar de baixa massivament aquells alumnes que no han entrat finalment al centre?

Teniu l'opció de donar-los de baixa des d’Administració > Gestió d’usuaris > Accions > Baixa massiva d'usuaris. En aquest apartat apareixen tots els usuaris que no han tingut classe en aquest curs ni l'anterior i, per tant, també hi apareixeran tots els preinscrits. Aquí heu de seleccionar els que us interessa donar de baixa.

5. On són els documents que les famílies adjunten a les preinscripcions?

Podeu trobar aquests documents a Gestió d'usuaris preinscrits, cercant l'alumne del qual voleu veure els arxius adjunts, clicant  (Editar) i anant a la pestanya Adjunts requerits. En cas que no hagin pujat l'arxiu des del miniweb, des d'aquesta pestanya ho podeu fer vosaltres mateixos.
Aquesta informació es traspassa a la fitxa de l'alumne (carpeta de secretaria) un cop s'està al curs escolar corresponent i l'alumne està matriculat a una classe.

6. No tots els cursos de preinscripcions creats apareixen oberts. Quin pot ser el problema?

Comproveu que tots els cursos tenen previsions de places superiors a zero i que les dates d'obertura de la preinscripció són correctes.

7. A Informació de les preinscripcions apareix la informació sobre el nombre de places, els inscrits i les places lliures. Aquesta informació la poden veure els pares en fer la preinscripció?

El nombre de places sí que és visible des del miniweb. L’únic que heu de fer és explicar als pares el funcionament de la reserva de places per evitar que es preocupin si no en queden, ja que poden entrar per llista d’espera (sempre i quan ho tingueu activat per al curs).

8. Com s'ha de preinscriure un alumne que va marxar i que uns anys més tard ha tornat?

El millor és aprofitar l'usuari que ja teniu encara que estigui donat de baixa. A Gestió d'usuaris preinscrits disposeu del botó Alta de preinscrit existent, mitjançant la qual el podeu cercar i preinscriure, sense tornar-lo a donar d’alta com a usuari.

9. Hi ha algun control per evitar duplicacions d'usuaris?

Quan es fa una preinscripció, el sistema comprova si hi ha algun usuari existent amb nom i cognom idèntics; si coincideixen amb el nom i el cognom d'algun usuari existent, mira si el DNI o la data de naixement també coincideixen. Si coincideix, sobreescriu les dades de l'usuari ja existent. Si no, avisa que ja hi ha un usuari amb el mateix nom i cognom i crea un nou usuari.

10. El dia de la data de tancament es poden fer inscripcions?

No, la data de tancament correspon al dia que ja no es poden fer inscripcions. Així, ha de ser la del dia després del darrer dia en què voleu que puguin inscriure's.

11. Els alumnes preinscrits apareixen com a usuaris de la plataforma. Per què?

Tots els alumnes preinscrits es registren com a alumnes sense classe assignada (sigui des del mòdul de preinscripcions, del miniweb o de l'arxiu de l'Administració). Si finalment no esdevenen alumnes del centre els heu de donar de baixa.

12. Quan arriba el moment de fer les matriculacions dels alumnes que finalment formaran part de l'escola el curs vinent, com s'ha de fer?

Arribat el moment, teniu dues possibilitats per assignar-los una classe:
— Fer el traspàs de curs des d'Administració > Acadèmic > Accions > Traspassos de cursos escolars i traspassar els punts 1, 2 i 7. Així, al curs vinent ja tindreu l'estructura necessària per fer servir l'assistent de matriculació des d'Administració > Acadèmic > Preinscrits. (Aquesta opció està indicada si heu de facturar-los la matrícula/reserva de plaça i no us voleu esperar a fer el traspàs de tota l'escola.)
— Deixar-los sense classe assignada i, en el moment de realitzar el traspàs de curs, fer servir l'opció Alumnes sense classe assignada per posar-los a les seves respectives classes.