Exemple de llistat: Generar etiquetes des dels llistats

Modificat el Dt, 27 Juny, 2023 a les 11:52 AM

Des d’aquest apartat podrem generar llistats d’alumnes, de responsables, d’usuaris, de professors, etc. Per fer-ho hem d’anar a la pestanya Administració > apartat Llistats.

Podem extreure un llistat de qualsevol de les opcions que veiem en la llista. Provem de fer, per exemple, un llistat d’alumnes. Cliquem, doncs, el primer vincle de la llista, ‘Llistat d’alumnes’.

En primer lloc, el que hem de fer és seleccionar el curs escolar que ens interessa, en el desplegable que ens trobem en primer terme. Una vegada fet, haurem de seleccionar la classe o classes dels alumnes dels quals vulguem fer llistats o etiquetes.

Però tenim l’opció de seleccionar els alumnes dels quals volem generar, per no haver d’imprimir tota la classe si no la necessitem.

Una vegada tinguem les classes triades, podrem seleccionar a ‘Altres paràmetres’, els filtres que vulguem, per exemple, si volem una llista de tots els nois o de totes les noies, haurem de marcar ‘Nois’ o ‘Noies’.
Per últim, a l’apartat, Informació, hem de clicar la informació que volem que ens mostri dels usuaris que volem llistar (telèfons, classe...).

Quan tinguem totes les opcions marcades, hem de fer clic a Generar etiquetes. Ens apareixerà una pantalla, en la qual veurem un requadre que contindrà totes les dades que hem sol·licitat. De totes aquestes dades podrem seleccionar parts i ordenar en funció de l’ordre en què volem que apareguin en les etiquetes.

Per fer-ho, primer hem d’anar seleccionant les dades (amb el ratolí o bé amb teclat i marcant diverses amb la tecla control) i les hem de portar al requadre de la dreta amb els botons de fletxa –una el que haguem marcat les dues tot de cop-. Una vegada allà, les podem reordenar amb les fletxetes que tenim a la dreta, per tal d’obtenir l’ordre desitjat una fletxa belluga una posició el que tinguem seleccionat les dues fletxes puja o baixa de cop a la primera o darrera posició el seleccionat.
Abans d’imprimir, hem de triar el tipus d’etiqueta que volem entre diversos models que ofereix Clickedu per defecte.

Podem fer el mateix amb el tipus de lletra entre 4 tipus.

I, per últim, podem introduir la mida de la lletra.

Automàticament a mesura que anem seleccionant les opcions podem veure com quedaran les etiquetes mitjançant la següent simulació.

També podrem agrupar els alumnes per classes, de manera que ens apareixeran els alumnes d’una mateixa classe en un sol full.

Per últim, fem clic a Generar etiquetes.

Se’ns obrirà un arxiu PDF amb totes les etiquetes que hem generat.

Llavors ja les podreu imprimir.

Us pot passar que a l'hora d'imprimir les primeres etiquetes del full surtin correctes, però les de la part inferior ja no estiguin bé. Normalment, aquest problema ve causat pel programa lector d'arxius PDF (Acrobat Reader).

A l'hora d'imprimir, aquest programa ajusta la mida del paper a un 96%, és a dir, redueix la còpia impresa en un 4%.
Per tant, en el moment d'imprimir, reviseu que el programa lector d'arxius PDF no redueixi la mida de la impressió (ha de mantenir la mida real).

També heu de revisar que la impressora mantingui la mida real, que de vegades segons el model, la pròpia impressora també fa una reducció.