Proves externes

Modificat el Dj, 29 Juny, 2023 a les 2:54 PM

Per tenir proves que no estan directament relacionades amb l'avaluació dels alumnes

Amb aquest mòdul els centres podreu introduir les notes de les proves externes oficials i, segons la comunitat, fer que aquestes notes apareguin a la documentació oficial; també les notes d'exàmens oficials de llengües estrangeres.

Si les notes són visibles a la documentació, Clickedu mostrarà en el requadre corresponent dels historials i expedients aquests resultats acompanyats de la data en què es va dur a terme la prova.

Índex:
—
Crear una prova externa
Avaluar una prova externa
Resultats de les proves externes

1. Des del bloc Administració, aneu al mòdul Acadèmic.

2. A Accions, cliqueu Proves externes.

3. Cliqueu el botó 'Nova prova externa'.

4. Definiu la prova:
Nom. És el que es mostrarà a la documentació.
Codi. Abreviació del nom de la prova.
Curs. curs al qual la prova està lligat i en el qual es podrà entrar notes de la prova.
Visible a la documentació oficial. Perquè la nota es vegi en els historials i expedients (segons la comunitat autònoma). Si la prova és d'idiomes o semblants, no heu de marcar aquesta casella, ja que la nota no hi ha d'aparèixer. Aquesta opció és per a algunes comunitats, en les quals han d'aparèixer certes proves externes.
Visible a la fitxa de l'alumne. Perquè la prova es pugui veure des de la informació acadèmica de la fitxa de l'alumne.
Data d'alta. Pot ser passada. Podeu entrar notes de proves externes perquè surtin correctament a la documentació.
Data de baixa. Per si deixeu d'utilitzar una prova. D'aquesta manera no es perdrà l'històric per a la documentació.

5. Indiqueu el tipus de prova:
Prova externa simple. Només té una nota.
Prova externa per matèries. Té una nota per a cada matèria que seleccioneu i una nota final.
Prova externa per agrupacions. Té una nota per a cada agrupació que definiu i una nota final.

6. Escolliu el nombre de convocatòries, que permetran posar notes més d'una vegada.

7. Marqueu si voleu poder adjuntar un document per alumne (per cada convocatòria) i si voleu que es pugui veure a la fitxa de l'alumne. Si voleu que sigui visible heu de tenir les dues caselles seleccionades.

8. Trieu el sistema d'avaluació:
Camp numèric de nota decimal. Qualsevol nota entre les possibles per al sistema d'avaluació del curs.
Desplegable de nota entera. Notes enteres entre les possibles per al sistema d'avaluació del curs.
Quantificador. Segons els quantificadors que definiu.
Nota numèrica lliure. Qualsevol nota entre la mínima i màxima que definiu. El llindar és la nota a partir de la qual es considera que la prova està superada.

AVALUAR UNA PROVA EXTERNA

1. Aneu a Administració > Acadèmic > Accions > Proves externes.

2. De la prova que vulgueu posar notes cliqueu Avaluar ().

Podreu posar les notes (segons el tipus de prova i el sistema d'avaluació escollits) i anotacions i canviar, tant per a cada alumne com per a tota una classe, la data de la prova.

Els decimals s'han de separar amb un punt.

Si heu definit que la prova externa pot tenir un document adjunt, aquí en podeu afegir un per convocatòria.

— Prova externa simple (amb dues convocatòries):

— Prova externa per matèries:

— Prova externa per agrupacions (amb dues convocatòries):

3. Poseu les notes i cliqueu 'Guardar'. Com que la prova té notes, ja no es podrà esborrar.

Podeu posar notes individualment des d'Administració > Gestió d'usuaris > un alumne > Alumne > el curs corresponent > Accions >  Avaluar proves externes.

El tutor d'una classe també pot avaluar les proves des de Matèries > La meva classe > Alumnes > Avaluar proves externes.

RESULTATS DE LES PROVES EXTERNES

Podeu generar un llistat amb els resultats de les proves, que podreu exportar a Excel.

1. A la pàgina de les proves externes cliqueu el botó Resultats de les proves externes.

2. Trieu les classes dels alumnes que voleu consultar.

Podeu canviar de curs escolar amb el desplegable de dalt a la dreta.

3. Seleccioneu les proves externes que voleu que se us mostrin.

4. Si teniu proves externes avaluades amb quantificadors, marqueu si voleu que es mostri la nota o el color d'aquests. Si no marqueu res es mostrarà la nota.

Si voleu veure totes les proves externes que ha fet un alumne al llarg dels cursos, podeu seleccionar la casella Mostrar històric.

5. Cliqueu Generar llistat.

Veureu una taula amb els alumnes de les classes que heu triat i les proves que heu seleccionat.

6. Cliqueu Exportar a Excel per descarregar-vos el llistat.