Alumne multiclasse

Modificat el Dc, 28 Juny, 2023 a les 11:31 AM

Per modificar la classe d'un alumne, per gestionar els alumnes que cursen dos estudis paral·lelament i per donar de baixa un alumne d'una classe

Índex:
— Modificar classe
— Alumne multiclasse
— Baixa d'un alumne de la classe

MODIFICAR CLASSE

1. Des del bloc Administració, entreu al mòdul Acadèmic.

2. Entreu a la pestanya Alumnes i, per la classe que vulgueu, cliqueu la icona  (Alumnes).

3. De l'alumne que vulgueu canviar de classe, cliqueu la icona  (Modificar classe).

4. Cliqueu Afegir nova classe, ompliu les dades requerides i cliqueu Guardar.

Pel que fa al comportament d’aquests alumnes en la gestió de rebuts, els mostrarem de manera diferenciada de la resta en la pantalla d’assignació de conceptes facturables als alumnes. En la resta d’aspectes, el comportament serà l’habitual: sortirà en els llistats que pertoquin, passar llista, etc.

Aquells alumnes que tenen dues o més classes, quan els traiem d’una d’elles, si ho fem sense tocar cap dada de gestió, se’ls cobraran els conceptes relacionats amb les classes on estava inscrit incloses les que els hem tret. Per solucionar-ho, cal desassignar els conceptes facturables de l’alumne abans de treure’l de la classe.

Quan un alumne es dona de baixa de l’escola no l’hem de treure de la classe a la qual pertany, ja que si ho fem tota la informació acadèmica, d’assistència i rebuts deixarà de ser visible a la plataforma, per la qual cosa no la podrem consultar ni generar-ne cap documentació.

ALUMNE MULTICLASSE

Aquesta funcionalitat està pensada per aquells alumnes que estan cursant dos estudis en paral·lel, només en el cas de dues titulacions de cicles formatius.

1. Des d'Administració > Acadèmic > Alumnes > una classe de cicles formatius > Alumnes > un alumne, cliqueu la icona  (Modificar classe).

2. Cliqueu Afegir nova classe i podreu generar la documentació sense problemes d'ambdues titulacions.

Des de Gestió d'usuaris > un alumne > Notes > Modificar matèries, podreu modificar-li les matèries per forçar aquelles que ha de cursar i no s'assignen per classe automàticament; i també aquelles que no ha de cursar i s'han assignat per defecte.

BAIXA D'UN ALUMNE DE LA CLASSE

Aquesta funcionalitat està pensada sobretot per alumnes que estan a més d’una classe (normalment anomenats alumnes multiclasse). Així es podrà donar de baixa d’una classe però mantenint-lo a les altres classes.

A Administració > Manteniment d’usuaris > Usuaris busquem l’alumne i fem clic a l’operació Alumne.

A la pantalla següent es mostren de color groc les classes que té assignades en el curs escolar actual.

Cal escollir la franja de classe que volem donar de baixa i fer clic a Modificar classe.