Novetats destacades febrer - abril 2024

Modificat el Wed, 24 Apr 2024 a les 03:52 PM

Per tenir una visió més granular i mensual de la nostra tasca, podeu consultar el registre de canvis, actualitzat amb totes les millores i novetats sobre el funcionament de Clickedu.

En aquest espai, ens centrarem en explicar amb més detall les tasques destacades del trimestre, de manera que pugueu entendre les solucions, assoliments i metes que hem aconseguit, el seu valor i funcionament, a més del context en què s'emmarquen a Clickedu.

FEBRER -  ABRIL 2024

Per conèixer les novetats destacades dels últims mesos, podeu fer clic als ítems de l'índex:

- Compliment de la normativa vigent LOMLOE

- Eliminació de blocs i ítems avaluatius

- Gestió de les franges optatives de 2n de Batxillerat (Catalunya)

- Importació massiva de llicències digitals

- Compliment de la normativa vigent LOMLOE

Quin valor aporta?

Tenint en compte que aquest és el primer any d'aplicació completa a tots els cursos de la normativa LOMLOE, a Clickedu hem centrat els nostres esforços en els desenvolupaments que es requereixen perquè els centres compleixeu amb la normativa vigent. Fins ara, aquest darrer trimestre hem publicat:

IMPORTANT: Aquesta informació recull les novetats LOMLOE disponibles a data 24/04/2024.
  • Notes mitjanes (càlculs i llistats):

- Nota mitjana 3r i 4t ESO per a l'accés a Grau Mitjà.

- Càlcul de la nota mitjana d'etapa de Batxillerat per a totes les comunitats autònomes

- Q34 i QPRE (estrangers i no estrangers)

- Càlcul de la nota mitjana d'etapa de Batxillerat amb un curs a l'estranger per a Catalunya.

- Càlcul de la nota mitjana d'etapa de Batxillerat amb 1r cursat a l'estranger

- Nota mitjana d'etapa d'ESO per a totes les comunitats autònomes

- Certificat nota mitjana QPRE

• Documentació:

- Camps actualitzats del consell orientador per al curs 2023-24 per a: Comunitat Valenciana, Madrid, Aragó, Balears, Catalunya, Castella-la Manxa, Castella i LleóGalícia i La Rioja

- Actes de 1r i 2n de Batxillerat per a Catalunya, Comunitat Valenciana, AstúriesAndalusia

- Actes de 1r de Batxillerat per a Galícia (també en gallec), Balears i Castella i Lleó.

- Historials acadèmics per a Catalunya, Aragó, València, AstúriesGalíciaCastella i Lleó i Andalusia

• Competències específiques i criteris d’avaluació:

- Competències específiques i criteris d'avaluació d'Educació Infantil, Primària, ESO i Batxillerat del País Basc

- Competències específiques i criteris d'avaluació d'Educació Infantil, Primària, ESO i Batxillerat per a Navarra

- Competències específiques i criteris d'avaluació per a Educació Infantil i Batxillerat d'Aragó

Per conèixer les novetats relacionades amb la normativa LOMLOE, podeu consultar l'última sessió d'actualització dels desenvolupaments fent clic aquí.

- Eliminació de blocs i ítems avaluatius

De què es tracta?

L'opció de forçar l'eliminació dels ítems avaluatius i els blocs d'avaluació permet als docents ser més autònoms i manejar amb més llibertat la configuració dels seus cursos.

Quin valor aporta?

Aquesta novetat compleix amb l'objectiu de Clickedu de flexibilitzar la plataforma i dotar de més independència als centres per configurar la seva configuració. Així, s'optimitza i es possibilita que els i les docents puguin mantenir o descartar aquests elements en funció de la necessitat dels cursos que imparteixen.

Com funciona?

• Eliminació de blocs d'avaluació

Per poder eliminar un bloc d'avaluacióheu d'accedir a la secció de Format d'avaluació d'etapa i fer clic a Configurar blocs d'avaluació. Accionsquan feu clic al botó del llapis d'edició, es mostrarà el nou botó que permet eliminar-lo.

Amb aquesta nova millora, recordeu que, si elimineu un bloc, s'eliminarà també tota la informació de notes associades i la relació amb els cursos i etapes a les quals s'hagi vinculat. Per això, Clickedu us obliga a realitzar una acció addicional en el moment de suprimir-lo.

Teniu tota la informació sobre la configuració i eliminació de blocs d'avaluació fent clic aquí.

• Eliminació d'ítems avaluatius

Per eliminar un ítem, un cop introduït, podeu fer-ho des de la pantalla de Matèries, accedint a la matèria afectada i fent clic a Ítems avaluatius. Aquí podreu, o bé seleccionar un o més ítems i fer clic a "Eliminar seleccionats" o bé, a la pantalla d'edició d'ítems (icona del llapis), forçar-ne la eliminació.

Clickedu us avisa, en el procés d'eliminació, que les dades que esteu eliminant no seran recuperables, per evitar així possibles accions errònies.

Teniu tota la informació fent clic aquí.

- Gestió de les franges optatives de 2n de Batxillerat (Catalunya)

De què es tracta?

Amb aquesta novetat es permet als centres de Catalunya disposar de l'avaluació extraordinària de les franges optatives, gestionar l'avaluació de la franja d'optatives de 2n de Batxillerat i poder informar de les notes de les franges optatives per als "alumne curs".

Quin valor aporta?

Gràcies a aquesta nova pantalla i els desenvolupaments que l'acompanyen, els centres de Catalunya que gestionen l'etapa de Batxillerat, poden tenir agrupada en una única pantalla tota la informació sobre l'avaluació de les optatives d'acord amb els requisits de la normativa per a aquesta comunitat autònoma. A més, facilita la visió i gestió de forma clara, dinàmica i intuïtiva les optatives per franges.

Com funciona?

Aquesta nova pantalla replica per a segon de Batxillerat la ja existent des del passat mes de maig de 2023 per a primer de Batxillerat.

És important tenir en compte que aquesta no és la pantalla per avaluar, sinó per gestionar les franges de matèries optatives.

Si sou tutors, podeu accedir a la pantalla de gestió d'optatives des de Matèries > La meva classe > Alumnes > Documentació oficial i normativa > Gestió de matèries optatives.

Si sou docents amb permís de Gestió acadèmical'accés es realitza des d'Administració > Acadèmic > Alumnes > Gestió de matèries optatives.

Aquí veureutant per a 1r com per a 2n les pestanyes d'avaluació ordinària i extraordinària. A la pestanya de l'avaluació extraordinària només apareixeran els alumnes amb alguna franja suspesa i les notes de totes les matèries d'aquesta franja.

Recentment, en el cas de 2n Batxillerat s'han afegit també les pestanyes de Recuperació i de Recuperació extraordinària. També podeu accedir a aquesta des de Administració > Gestió d'usuaris > Cercar l'usuari >clic al ninot blau > accedir a l'etapa de 2n de Batxillerat > matèries pendents de l'etapa > Recuperació de les franges d'optatives.

Per conèixer els detalls d'aquesta pantalla, feu clic aquípodreu llegir el manual complet.

- Importació massiva de llicències digitals

De què es tracta?

A Clickedu hem desenvolupat un importador de CSV per a l'assignació massiva de llicències digitals multiprotocol.

Quin valor aporta?

Fins ara, Clickedu només permetia importar massivament llicències amb el protocol Marsupial. Amb aquesta millora, que havia estat sol·licitada per molts centres, pot realitzar-se una importació massiva amb independència del protocol que s'utilitzi. Conseqüentment, això facilita i optimitza la usabilitat de la plataforma per als centres que utilitzen llicències digitals a Clickedu. A més, en el procés de l'assignació, es realitzen una sèrie de validacions i automatitzacions que garanteixen que les dades són correctes i permeten la correcció d'errors.

Com funciona?

Per accedir a l'importador CSV de llicències digitals, podeu fer-ho des de Continguts digitals > Administrar continguts digitals. Aquí, us apareix una nova opció: Importador de llicències. Aquí podreu realitzar, de forma molt intuïtiva i àgil una importació multiprotocol.

La pantalla mostra els passos que heu de seguir, que canvien dinàmicament en funció del contingut o protocol que importeu a Clickedu.

Per procedir, heu de seleccionar el contingut, els alumnes i cercar l'arxiu a importar. Fent clic a següent, el sistema us informarà, per exemple:

- Si ja existeix una de les credencials a Clickedu

- Si l'usuari ja té una llicència pel contingut seleccionat

- Si existeixen més alumnes que credencials

- Si existeixen més credencials que alumnes.

Feu clic aquí per obtenir més informació sobre com administrar els continguts digitals i sobre l'importador de llicències.