Tutors personals

Modificat el Dv, 3 Març, 2023 a les 7:18 PM

Per gestionar els tutors personals dels alumnes

Si ho desitgeu, un docent pot ser tutor personal —o preceptor— de qualsevol alumne de qualsevol etapa. Aquest tutor personal podrà accedir a la fitxa de l'alumne i fer entrevistes amb ell i amb els seus responsables. Aquests darrers podran veure el seu horari d'entrevistes a la pestanya Gestions, juntament amb l'horari d'entrevistes del tutor de classe.

Per activar el mòdul Tutors personals

1. Des del bloc Administració, aneu a Tipus, configuracions i importacions/exportacions.

2. A Configuració, entreu a Altres configuracions.

3. Activeu la configuració Mòdul de tutor personal (680).

4. A Nom personalitzat del mòdul Tutor personal (681), podeu canviar el nom del mòdul perquè en comptes de Tutor personal sigui, per exemple, Preceptor.

Per assignar tutors personals a alumnes

1. Des del bloc Administració, accediu al mòdul Gestió d'usuaris.

2. Obriu el desplegable Accions i cliqueu Tutors personals. Anireu a una pantalla que us mostrarà aquells docents que tinguin alumnes assignats.

3. Per assignar alumnes a un docent cliqueu la icona  (Alumnes), que us redirigirà a una pantalla que us mostra tots els alumnes amb tutors personals assignats, i cliqueu la icona  (Noves assignacions).

4. Cerqueu un alumne pel seu nom o la seva classe.

5. Utilitzeu el desplegable per seleccionar el docent que li serà el tutor personal i cliqueu la icona .

Des de la pantalla principal de Tutor personal podeu veure ràpidament els alumnes assignats a un docent clicant la icona . També podeu modificar les assignacions i donar-les de baixa.

6. Del docent que vulgueu modificar-ne les assignacions, cliqueu la icona (Alumnes assignats). Anireu a una pantalla que us mostrarà els alumnes que té assignats aquell docent.

7. Cliqueu la icona (Editar) per canviar la data d'inici i final de l'assignació i afegir observacions. Quan acabeu, cliqueu Guardar.

8. Cliqueu la icona del signe negatiu  (Donar de baixa) per finalitzar una assignació. Us apareixerà un missatge perquè confirmeu que voleu donar de baixa l'assignació.

Si heu modificat l'assignació i hi heu posat una data final no us apareixerà la icona per donar-la de baixa. Podeu tornar-la a modificar per marcar una data final passada o eliminar-la i així poder-la donar de baixa.

9. Si us heu equivocat, podeu clicar la icona (Eliminar) i esborrar l'assignació.

Si un alumne assignat a un tutor personal té germans donats d'alta a Clickedu, apareixerà, a la columna Germans, la icona (Veure germans). Si la cliqueu, veureu els germans que té i, si no tenen tutors personals assignats, els podreu assignar al mateix tutor que el seu germà.

Per obtenir llistats de les entrevistes realitzades pels tutors personals

1. Aneu, des del bloc Administració, al mòdul Gestió d'usuaris.

2. Obriu el desplegable Accions i cliqueu Tutors personals.

3. Cliqueu, a la part superior dreta, Llistats i escolliu el tipus de llistat d'entrevistes que voleu.

— Llistat d'entrevistes agrupades per alumnes. Podeu seleccionar els tutors personals que vulgueu i es mostraran les entrevistes que han fet amb cada un dels seus alumnes.

— Llistat d'entrevistes agrupades per tutors personals. Podeu seleccionar els cursos que vulgueu i es mostraran, per cada curs, el nombre d'alumnes que té assignat cada tutor personal, les entrevistes que ha realitzat i els alumnes assignats sense entrevistar.

— Llistats d'entrevistes agrupades per cursos/etapes. Podeu seleccionar els cursos que vulgueu i es mostraran, per cada curs, el nombre d'alumnes amb un tutor personal assignat, les entrevistes realitzades i els alumnes del curs amb tutor personal que encara no han estat entrevistats.

Podeu exportar i imprimir aquests llistats.