Crear entrevistes

Modificat el Tue, 07 Mar 2023 a les 06:27 PM

Per crear una entrevista des del bloc Sumari

El mòdul Crear entrevistes permet crear entrevistes entre els tutors, cotutors, tutors personals o càrrecs i els pares.

Per veure les entrevistes pendents de concertar que hagin sol·licitat els tutors o els pares, aneu a Entrevistes pendents de concertar.

A les diverses pestanyes podeu trobar les etapes actives del centre (amb els tutors i cotutors de classe), els càrrecs (és a dir, els usuaris que tenen un càrrec i el permís Gestionar entrevistes amb els pares) i els tutors personals, per poder-los concertar una entrevista.

• Permís necessari: Concertar entrevistes amb els pares.

1. Des del bloc Sumari, cliqueu Crear entrevistes.

2. Si voleu crear una entrevista per a un tutor, cliqueu la seva etapa. Si voleu crear-la amb un càrrec o amb un tutor personal, cliqueu la pestanya corresponent.

Els càrrecs que apareixen són aquells amb el permís Tenir entrevistes com a càrrec assignat des d'Administració > Permisos > Càrrecs.

3. Cerqueu i cliqueu l'usuari al qual voleu crear l'entrevista.

4. Cerqueu l'alumne amb els pares del qual serà l'entrevista i cliqueu Concertar nova entrevista.

5. Indiqueu amb qui serà l'entrevista i qui l'ha demanada. També podeu afegir convidats, comentaris propis del tutor o càrrec i comentaris interns.

Si a Convidats escriviu el nom o cognom d'un alumne i cliqueu Buscar alumne us apareixeran els alumnes que coincideixin amb la cerca i els seus responsables perquè pugueu marcar qui voleu convidar. A sota podeu fer el mateix amb els professors.

6. Podeu concertar l'entrevista directament o bé marcar Demanar concertar a consergeria. D'aquesta manera, l'usuari amb el permís Assignar entrevistes amb els pares podrà concertar el dia i l'hora des d'Entrevistes pendents de concertar. Sense aquest permís, si un càrrec o tutor té peticions d'entrevista, també pot accedir a Entrevistes pendents de concertar si teniu activada la configuració Assignació d'entrevistes pròpies (Administració > Tipus, configuracions i importacions/exportacions > Altres configuracions > id. 673).

Si seleccioneu Concertar personal, podreu escollir entre dues opcions per concertar una data. Per una banda, l’opció Fora d'horari us permetrà introduir una entrevista el dia i hora que vulgueu sense comprovar les hores que el professor té realment assignades per realitzar entrevistes amb les famílies. Per una altra banda, l’opció Horari us permetrà triar de manera automàtica o manual entre les hores que el tutor tingui reservades per fer entrevistes.

Quan indiqueu dia i hora dins l'horari, el sistema fa una validació per confirmar que estan ben introduïts, i també comprova que no hi hagi cap altra entrevista aquell dia a aquella hora.

Només apareix l’opció automàtica si el tutor té assignades les hores d'atenció d'entrevistes com a hores no lectives (per crear les hores: Administració > Horaris > Hores lectives i no lectives; per assignar-les als professors: Administració > Gestió d'usuaris > Docents > buscar el docent >  (Personal docent) > l'horari corresponent >  (Modificar horari)).

Per defecte, la durada de les entrevistes és de 30 minuts, però si l'hora no lectiva té una durada d'una hora, apareixerà l'opció de 60 minuts.

Quan hàgiu seleccionat el dia de l'entrevista us sortiran els horaris disponibles d'aquell dia. Si voleu, però, podeu clicar Mode manual i seleccionar l'hora d'inici i de fi que desitgeu. Així podreu fer, per exemple, entrevistes de vint minuts. Cal, però, que la reserva d'hores estigui dintre de les hores que hi ha disponibles.

7. Per defecte, quan creeu una entrevista es crea un esdeveniment al calendari del tutor o càrrec i també al calendari dels pares i de l'alumne (al de tots tres, independentment dels assistents a l'entrevista). Si no voleu que es creï al calendari dels pares i l'alumne, desmarqueu Crear esdeveniment de calendari per a la família (responsables i alumnes).

Si necessiteu crear l'esdeveniment en el calendari d'algun dels pares però és estrictament necessari que l'altre no ho sàpiga, podeu desmarcar aquest camp i afegir el pare amb qui tindreu l'entrevista com a convidat. D'aquesta manera només es crearà l'esdeveniment a aquest darrer.

8. Si teniu el flux de comunicació activat, podeu marcar Notificar l'entrevista al tutor i als responsables (només quan s'hagi especificat la data). No podeu veure aquest camp si la comunicació és automàtica.

9. Cliqueu Guardar.

Els pares podran veure l'entrevista si ens heu demanat que us ho activem. Si voleu activar aquesta opció, obriu un tiquet sol·licitant-nos-ho. Si us cal, abans d'activar aquesta opció ens podeu sol·licitar un llistat amb tot el contingut de les entrevistes que ja heu fet per assegurar-vos que no mostreu a les famílies cap informació no adequada.

Si l'alumne té marcat, a la seva fitxa, Enviar informació per separat, només veuran una entrevista aquells responsables convocats.