Canvis a Clickedu per la LOMLOE

Modificat el Mon, 02 Oct 2023 a les 09:59 AM

A finals del 2021-22 entra en vigor la LOMLOE, la nova llei d'educació. Clickedu ha adaptat la plataforma segons el Reial Decret 984/2021, de 16 de novembre, pel qual es regulen l'avaluació i la promoció a l'Educació Primària, així com l'avaluació, la promoció i la titulació a l'Educació Secundària Obligatòria, el Batxillerat i la Formació Professional.

El Ministeri d'Educació estableix el marc de referència per a l'avaluació/promoció. A partir del Reial Decret, cada comunitat autònoma fa la seva pròpia regulació.

Índex:

Formació Clickedu-LOMLOE
Competències bàsiques
FAQS

Estem pendents de veure com les diferents administracions s'adapten a la nova legislació. Us llistem a continuació els canvis de Clickedu en què estem treballant a partir de les modificacions publicades fins ara.
  • Primària:
    • S'afegeix una opció per indicar que l'alumne promociona automàticament als cursos de 1r, 3r i 5è. Els alumnes només poden repetir curs a 2n, 4t i 6è.
    • S'eliminen les dimensions a Primària a Catalunya. Podeu generar els butlletins finals sense les dimensions.
    • A tercer cicle de Primària cal incloure l'Àrea d'Educació en Valors Cívics i Ètics.
  • ESO:
    • Desaparició de l'avaluació extraordinària: la columna “Avaluació extraordinària” desapareix de la plataforma per aquesta etapa.
    • S'ha de crear la matèria d'Educació en Valors Cívics i Ètics en un dels quatre cursos.
  • Batxillerat:
    • Es pot obtenir el títol amb una assignatura suspesa. En el moment d'escriure l'acta i indicar la promoció, caldrà marcar l'opció “Obtenció del títol de batxillerat”. A continuació, quan es generi la documentació amb la nota mitjana de batxillerat, es tindrà compte la nota de l'assignatura suspesa.
      Només cal escollir l'opció “Obtenció del títol de batxillerat”, però els docents seran els que hauran de controlar que no s'obtingui el títol amb més d'una assignatura suspesa.

• Formació professional: El Reial Decret publicat no implica canvis en la plataforma.

En les instruccions adjuntes al final d'aquest article (feu clic aquí) us detallem què heu de fer per adaptar Clickedu a aquesta nova llei educativa. Amb aquests canvis podreu iniciar el curs amb normalitat. Tot i això, la publicació de la normativa detallada de la vostra comunitat pot implicar alguns canvis més, que anunciarem degudament.

Formació Clickedu-LOMLOE

Competències bàsiques

Catalunya

Per a Catalunya, a Clickedu hem pujat les competències bàsiques de primària i ESO. Perquè funcionin els centres heu de:

• Activar l'avaluació per competències bàsiques a primària i ESO des d'Administració > Acadèmic > Accions > Competències bàsiques > Activar.
  • El rang de notes per avaluar les competències serà de base 4 o base 10 en funció del que el centre tingui definit en el format de notes dels sistemes d'avaluació. Si ara teniu base 10, el rang de notes de les competències serà de base 10. Si després canvieu el format de notes a base 4, el rang de notes de les competències continuarà essent base 10. Sereu vosaltres els que haureu de corregir-ho (Administració > Acadèmic > Configuracions > una etapa > Formats de notes) per tal que les competències no s'hagin de tornar a carregar.
  • A l'ESO, quan tenen el format de notes de tots els cursos en base 10, l'avaluació de les competències serà en aquesta mateixa base, però si un curs de l'etapa té el format de notes en base 4, l'avaluació de les competències de tots els cursos serà en base 4. A Primària, la base és sempre 10.

FAQS

Una vegada convertides les matèries, no tinc els continguts que tenia abans.

Perquè els professors puguin recuperar continguts, cal que tinguin actiu el permís Copiar continguts de les matèries. Tot seguit, podran buscar l'assignatura anterior i copiar-ne els continguts.

Instruccions per etapa (Reial Decret i Catalunya)