Novetats destacades maig - setembre 2024

Modificat el Dv, 6 Set. a les 8:36 AM

Benvinguts i benvingudes a l'espai de novetats destacades de Clickedu. En aquest article, s'agrupen les millores dels últims mesos del curs escolar 2023-24 i dels mesos d'estiu.

Per tenir una visió més granular i mensual de la nostra tasca, podeu consultar el registre de canvis, actualitzat amb totes les millores i novetats sobre el funcionament de Clickedu.

En aquest espai, ens centrarem en explicar amb més detall les tasques destacades dels últims mesos, de manera que pugueu entendre les solucions, assoliments i metes que hem aconseguit, el seu valor i funcionament, a més del context en què s'emmarquen a Clickedu.

MAIG - SETEMBRE 2024

Per conèixer les novetats destacades dels últims mesos, podeu fer clic als ítems de l'índex:

Compliment de la normativa LOMLOE: Documentació oficial

Quin valor aporta?

En aquest primer any d’aplicació completa de la normativa LOMLOE a tots els cursos i etapes educatives, a Clickedu hem treballat, sobretot durant els últims mesos del curs escolar, per a oferir la documentació oficial més rellevant de totes les comunitats autònomes. Això ha permès complir amb la normativa i tancar el curs amb la documentació oficial prioritzada actualitzada.

Continguts digitals

De què es tracta?

Hem dut a terme alguns canvis de navegació i d’usabilitat a diferents pantalles de Continguts Digitals, més concretament en algunes pantalles d'Administrar continguts digitals amb l'objectiu de facilitar la tasca de la persona responsable de l'administració de continguts digitals.

D’una banda, a la pantalla “Administrar continguts” s’ha incorporat un nou botó que permet la importació de continguts rebuts via API i que no es troben a Clickedu.

D’altra banda, a la pantalla “Desbloquejar llicències”, s’ha creat un nou botó per a consultar l’inventari stock de llicències del centre.

També, a “Administrar llicències” s’han produït alguns canvis a la pantalla quant a la cerca, la navegació per la taula de resultats i el filtratge.

Finalment, des d’Assignació de continguts a matèries, també s’han produït canvis en la navegació per facilitar la tasca de les persones que administren els continguts.

Com funciona?

Els canvis introduïts afecten diverses pantalles, de manera que, a continuació, us llistem el pas a pas i les accions principals en cadascun dels casos. En primer lloc, cal que accediu a Continguts > Administrar continguts digitals.

- Des de la pantalla d'Administrar continguts, fent clic a "Importar contingut", podeu utilitzar el cercador per filtrar els continguts disponibles per nom o ISBN i fer clic a Importar per afegir-los a Clickedu. Per a conèixer el funcionament complet, feu clic aquí, i llegiu la secció "Administrar continguts (i importació de continguts API)".

- Des de Desbloquejar llicències, per a consultar l'inventari de llicències cal que feu clic a "Inventari stock" i s'obrirà una pantalla de consulta de la informació. Feu clic aquí i consulteu la secció "Desbloquejar llicències i consulta de l'inventari stock" per conèixer-ne els detalls.

- Des d'Administrar llicències, els canvis no afecten tant al funcionament, sinó a la navegació dins la pantalla, facilitant el procediment de cerca i la taula de resultats. Feu clic aquí i consulteu la secció "Admistrar llicències" per conèixer-ne els detalls.

- Des d'Assignació de continguts a matèries s'ha facilitat el procediment, unificant els passos en una taula visible a la pantalla principal. Així, per a assignar un contingut, només cal fer clic al botó + a la columna "Accions" i, per a suprimir-ne l'assignació, podeu fer-ho des de la paperera. Feu clic aquí per conèixer-ne els detalls.

Quin valor aporta?

Aquestes millores, emmarcades en el context dels continguts digitals, és una mostra del camí que estem fent, desde Clickedu, cap a una plataforma que sigui més usable, intuitiva i completa per als usuaris. Així, aquests canvis faciliten la usabilitat a les persones administradores de continguts digitals dels centres educatius.

Resum de competències

De què es tracta?

Dins de la pantalla de competències, s’ha habilitat una pantalla de consulta que mostra un resum de competències segons la classe, l'alumne/a i l'avaluació.

Com funciona?

Per accedir-hi, heu d’anar a Matèries > Competències i fer clic al botó del Resum de competències.

Un cop dins, el funcionament és molt senzill. Utilitzeu els paràmetres de cerca i introduïu la classe,  seleccioneu quin/a o quins/es alumnes voleu veure i també l’avaluació.

Quan feu clic a Buscar, es desplegarà una taula on es mostraran les competències, descriptors i ítems, la materia a què es vinculen i la nota (si en tenen, si no, apareixerà “no avaluat”).

Quin valor aporta?

Amb aquesta pantalla, podreu consultar de manera ràpida i intuitiva les dades relatives a l’avaluació de les competències, descriptors i ítems, agrupades en una visió de taula.

Eina de gestió de contrasenyes vulnerables

De què es tracta?

A Clickedu s’ha habilitat una nova utilitat visible a les persones amb permisos d’Administració que permet veure els usuaris que accedeixen a Clickedu amb contrasenyes poc segures i/o vulnerables.

Des d’aquesta pantalla, els administradors podran veure el total d’usuaris amb aquesta casuística, i podrán també restablir-ne les contrasenyes perquè se’n generin una que compleixi els requisits de seguretat.

Com funciona?

Per accedir-hi, cal seguir la següent ruta: Administració > Gestió d'usuaris > Accions > Utilitats d'usuari: Contrasenyes. També s’hi pot accedir des de la pantalla principal d'accés d'Administració > Menú “Avisos/alertes” > Anàlisi dels usuaris > Accedeix a l'asistent per a analitzar els errors i alertes.

Un cop dins, trobareu una taula amb tota la información sobre les contrasenyes,  la possibilitat de veure les dades dels usuaris i de restablir-ne les contrasenyes des d’Accions.

Per consultar les instruccions amb més detall, feu clic aquí.

Quin valor aporta?

La ciberseguretat i la privacitat de les dades dels usuaris són aspectes prioritaris per a Clickedu, i per tant, aquesta eina permet no només monitoritzar i rastrejar com de segures són les contrasenyes amb què els usuaris accedeixen a Clickedu, sinó també prendre acció per a resetejar-les. Amb això, s’afegeix un filtre de seguretat i es protegeix els usuaris de possibles casos d’accés fraudulent a Clickedu.

Centres de cost (per etapa)

De què es tracta?

Els centres de cost, visibles des del bloc de Gestió a Clickedu permeten a les escoles que no treballin la comptabilitat amb Clickedu introduir els centres de cost amb l’objectiu d’exportar assentaments i fer-ne la gestió a la comptabilitat analítica.

Com funciona?

A mode de recordatori, l’accés a la pantalla de centres de cost, s’ha de realitzar des de Gestió > Rebuts > Definició > Centres de cost

La pantalla principal, on hi veureu les pestanyes Centres de cost i Unitats d’anàlisi, apareixeran buides si no s’ha configurat cap centre de cost i/o unitat d’anàlisi.

Per donar d'alta qualsevol de les dues, heu de fer clic a la icona amb el símbol + que veureu a la part superior dreta del menú i omplir els camps requerits dels formularis.

Ara, a més, podreu donar-los d’alta filtrant per etapa educativa.

Consulteu les instruccions més detallades fent clic aquí.

Quin valor aporta?

A banda de ser una pantalla intuitiva, haver afegit la possibilitat de crear centres de cost per etapa, dona més llibertat de configuració als centres, que reclamaven aquesta necessitat.

Plataformes autonòmiques: Raíces (Madrid)

De què es tracta?

Clickedu ha treballat al llarg del curs 2023-24 en la integració amb el sistema de Gestió Educativa Integral de la Comunitat de Madrid, una millora molt sol·licitada pels centres que treballen amb Clickedu en aquesta comunitat autónoma i que permet la vinculació entre Clickedu i Raíces, la importación de dades des de Raíces i l’exportació de notes des de Clickedu.

Com funciona?

El funcionament implica tot un seguit de passos que s’indiquen a cadascuna de les pantalles per facilitar la navegació de l’usuari. Per accedir a aquesta integració, cal fer-ho des d’Administració > Tipus, Configuracions i Importacions/Exportacions > Connexión Clickedu – Raíces.

Un cop dins de la pantalla principal, el pas a pas de les diférents accions respon als següents punts, que impliquen dur a terme algunes accions també a la plataforma autonòmica: pantalla principal i instruccions prèvies, importar els arxius des de Raíces, vincular les dades entre Raíces i Clickedu, i exportar les notes des de Clickedu

Per conèixer-ne el funcionament més detallat, podeu consultar el pas a pas fent clic aquí.

Tingueu en compte que aquesta informació només es troba disponible en castellà.

Quin valor aporta?

Aquesta connexió permet que Clickedu estigui connectat amb la plataforma autonòmica de la comunitat de Madrid, de manera que els centres puguin importar i exportar informació fàilment i d’acord amb els requeriments legislatius de la comunitat. A més, és el punt de partida per continuar treballant en la integració amb aquesta plataforma.