Taula de creació i importació d'ítems

Modificat el Dc, 22 Nov., 2023 a les 4:49 PM

Per introduir ítems avaluatius de manera massiva

Clickedu us ofereix la possibilitat de crear i importar ítems avaluatius i copiar-los entre diferents matèries i cursos. Aquesta eina és molt útil per carregar ítems de manera massiva a les matèries d'una etapa.

Per poder utilitzar ítems avaluatius cal que el format d'avaluació de l'etapa ho permeti.

• Permís necessari: Gestionar les dades dels alumnes i els aspectes acadèmics.

1. Des del bloc Administració, aneu al mòdul Acadèmic.

2. A Accions, cliqueu Taula de creació i importació d'ítems.

3. Escolliu un curs.

Se us carrega una taula amb les matèries d'aquest curs, on podeu veure el nombre d'ítems que té cada una d'elles.

4. Accediu a la taula d'ítems d'una matèria amb el desplegable Matèria o clicant .

5. Per crear un ítem cliqueu 'Nou ítem', ompliu els camps i cliqueu 'Guardar'.

— Nom. El nom de l'ítem.
Codi. Abreviació de l'ítem.
Ordre. Posició de l'ítem respecte la resta.
Avaluació. Avaluació en què caldrà avaluar l'ítem. Si escolliu més d'una avaluació, es crearà un ítem independent per a cada avaluació.
Valoraré. L'aspecte que es valorarà (per exemple, conceptes o actitud), segons el format d'avaluació de l'etapa.
Ítem avaluatiu superior. Si es té l'herència d'ítems activada podeu fer que aquest ítem serveixi per calcular la nota d'altres.
Percentatge nota final. El pes que tindrà la nota de l'ítem a l'avaluació o a l'ítem superior.
Tipus de requeriment. Per indicar que per calcular la nota trimestral cal que l'ítem estigui avaluat o que estigui avaluat i aprovat.
Competències bàsiques associades. Perquè la nota de l'ítem serveixi per calcular la nota de competències bàsiques o transversals.

6. Per crear molts ítems podeu descarregar-vos una plantilla ('Descarregar plantilla'), omplir-la i carregar-la ('Carregar arxiu') per importar-los més ràpidament.

A la taula de la pantalla podeu veure els ítems que heu creat a la matèria.

7. Per veure també els ítems que s'han creat des de les matèries seleccioneu Mostrar ítems avaluatius creats pels professors.

Aquests ítems no es poden editar des d'aquí, ja que poden contenir més informació.

8. Per modificar un ítem cliqueu (Editar) i per esborrar-lo, si no té cap nota, cliqueu (Eliminar).

A Accions podeu copiar els ítems que escolliu i les configuracions a d'altres matèries.

9. Per copiar alguns ítems marqueu-los, seleccioneu Copiar els ítemes seleccionats i indiqueu si els voleu copiar a totes les matèries d'aquest curs, a tots els grups i classes de la matèria, a totes les matèries de l'etapa o a totes les matèries del centre.

10. Indiqueu si voleu copiar les configuracions del final de la pantalla a les altres matèries del curs, de l'etapa o del centre.

11. A Configuracions dels ítems avaluats podeu definir que els professors puguin crear i editar els ítems avaluatius i modificar-ne el percentatge.

Aquestes configuracions són útils per si porteu tot el control dels ítems des de coordinació i no cal que els professors n'editin.

12. Cliqueu 'Guardar'.

Tingueu en compte que no és possible eliminar ítems que continguin notes i herència (ítems fills i pares). No apareixerà la icona de la paperera fins que no reviseu aquestes dues qüestions.

Com podeu fer aquesta revisió?
Matèries > clic a la matèria > Ítems avaluatius > localitzeu l'ítem > clic al llapis > desvincular l'ítem superior > Desar.
Per les notes, la ruta és la mateixa, però heu de clicar "Avaluar" > traieu les notes > Guardar