Estudis internacionals

Modificat el Dj, 29 Juny, 2023 a les 12:18 PM

Per poder avaluar i gestionar la documentació dels alumnes amb estudis internacionals del centre.

Per activar-los haurem de clicar l'opció d'activar. I ho podrem fer per etapa o cicle i per curs, en funció dels cursos que necessitem activar.

Per veure'n l'estructura caldrà clicar a la icona de la clau anglesa, de la columna de la dreta Accions.

A la pantalla Estructura podrem veure les matèries que hi ha al curs de referència, amb el detall dels seus blocs/àmbits i criteris/bancs de frases. Per tant la podrem modificar i crear-ne de noves.

I també hi veurem les competències, amb la informació dels quantificadors (ítems) associats.

Si accedim a la icona del llapis (Modificar competències), accedirem a la pantalla d'activació i creació de competències. Veurem que hi ha dos tipus de competència: bàsica específica o general.

La bàsica específica servirà per subdividir les competències d'una matèria, mentre que la general equivaldrà a una categoria, un títol.

Només ens permet tenir-ne una, i serà l'última que haguem donat d'alta.

Un cop configurada i repassada l'estructura, podrem anar a veure com s'avaluen des de la visió del professor.

Els professors dels cursos amb els estudis internacionals activats, veuran un botó amb el nom Estudis internacionals, quan accedeixin a la pantalla Alumnes de matèries del curs.

En funció del sistema d'avaluació configurat, es podran avaluar els blocs o no, caldrà estar treballant amb algun sistema d'avaluació d'àmbits i bancs de frases per poder avaluar-los també als Estudis internacionals.

En aquest cas que veiem, el sistema d’avaluació no inclou àmbits i bancs de frases, però sí competències.  Per tant, cada professor podrà avaluar els alumnes de les competències específiques que vulgui des d'aquesta pantalla i, després, fer comentaris visibles al butlletí.

Just a sota de la franja groga del nom, hi ha una franja lila amb un títol que correspon a l'última competència general donada d'alta, la qual actua com si fos un títol o una categoria.

En el cas de l'etapa Batxillerat, ja es pot avaluar segons la normativa dels estudis. Vegem com un professor pot avaluar:

- Nivell amb els quantificadors mig o superior

- Avaluació de l'alumne

- Avaluació del professor i recomanacions

- Avaluació sumativa

- Avaluació interna

- Objectius d'avaluació

Podreu generar un informe que inclogui l’avaluació dels Estudis Internacionals, des de Documentació > Classe > Generar.