Google Classroom - Sincronitzar les dades de Google Classroom amb les de Clickedu

Modificat el Dt, 18 Jul., 2023 a les 2:37 PM

Per vincular els usuaris de Clickedu i Classroom

Si voleu sincronitzar Google Classroom amb Clickedu i ja teniu configurat Google Classroom, a continuació es descriuen els passos a seguir. Això vol dir que ja hi teniu els cursos i les matèries i hi heu donat d'alta professors i alumnes.

Recordeu que cal que el centre tingui G Suite i que l'usuari que faci la vinculació ha d'estar connectat amb Google amb un usuari que tingui permisos d'administració del G Suite.

1. Aneu a Administració > Tipus, configuracions i importacions/exportacions > Importacions/Exportacions > Sincronitzar LMS, i cliqueu Google Classroom.

Només podeu tenir un sol domini per a tots els usuaris. No és possible configurar un domini per al personal docent i un altre per als alumnes.

2. Seleccioneu un curs al desplegable i cliqueu Cercar.

És molt important que en la pantalla Sincronització de cursos de Google Classroom no toqueu res, ja que estaríeu copiant l'estructura de Clickedu a google Classroom i, per tant, duplicant les dades. Quan els professors comencin a crear ítems avaluatius vinculats al Classroom els cursos s'aniran movent d'una caixa a l'altra automàticament.
Si per algun motiu feu l'assignació manual i se us dupliquen les dades, ho podeu arreglar tornant el curs del quadre dret al quadre esquerre, guardant i tornant a connectar el vostre compte de Google.

3. Seleccioneu els usuaris que vulgueu i cliqueu Sincronitzar.

Ara ja heu relacionat els alumnes de Clickedu i Google Classroom.

Per poder importar les notes d'activitats de Google Classroom a Clickedu cal que els docents connectin el seu compte de Clickedu amb Google. Si no, no podran crear ítems avaluatius vinculats amb activitats de Classroom.

A més, per tal que les notes s'importin correctament us recomanem que els alumnes també connectin el seu compte de Google, des de la seva plataforma, al menú superior dret, clicant  (Configuració de connectors externs) i connectant-se amb Google.