Google Classroom - Exportar dades a Classroom des de Clickedu

Modificat el Dt, 18 Jul., 2023 a les 2:35 PM

Per copiar els usuaris i l'estructura de Clickedu a Classroom

Si voleu sincronitzar Google Classroom amb Clickedu i no teniu configurat Google Classroom, a continuació es descriuen els passos a seguir. Això vol dir que no hi teniu cursos ni matèries i tampoc hi heu donat d'alta professors i alumnes, així que construirem l'estructura de Classroom des de zero.

Recordeu que cal que el centre tingui G Suite i que l'usuari que faci la vinculació ha d'estar connectat amb Google amb un usuari que tingui permisos d'administració del G Suite.

1. Aneu a Administració > Tipus, configuracions i importacions/exportacions > Importacions/Exportacions > Sincronitzar LMS i cliqueu, a l'esquerra, Google Classroom.

2. Cliqueu la pestanya Crear i exportar usuaris.

3. Seleccioneu un curs al desplegable i cliqueu Cercar.

Només podeu tenir un sol domini per a tots els usuaris. No és possible configurar un domini per al personal docent i un altre per als alumnes.

Per defecte, l'usuari de Clickedu es crea a Google Classroom amb el mateix nom, però ho podeu canviar perquè es creï, per exemple, amb el nom i l'abreviatura del primer cognom.

4. Marqueu els usuaris que vulgueu i, al final de tot, cliqueu el botó Crear i exportar usuaris.

Si ja teníeu usuaris al G Suite, és molt important que en aquesta pantalla no els indiqueu, ja que es podrien esborrar. Aquests usuaris ja existents cal que connectin Clickedu amb G Suite abans de continuar amb la sincronització de Google Classroom.

Quan vinculeu un usuari, si el desmarqueu i guardeu l'estareu esborrant de G Suite.