Gestió de credencials

Modificat el Dc, 9 Ago., 2023 a les 8:22 AM

Aquest any hem treballat amb diverses editorials per tal que les seves llicències digitals, una vegada feta la comanda, quedin implementades dins el grup classe esperant ser activades per part dels alumnes. Aquest desenvolupament pretén agilitzar i simplificar les tasques tant de professorat com del coordinador TIC.

1. Entreu al bloc Continguts i cliqueu la pestanya Recursos digitals.

2. Cliqueu Administrar llicències digitals i, a l'apartat Administrar llicències, cliqueu Gestió de credencials.

Tingueu en compte que perquè un llibre sigui visible tant per alumnes com professors, els professors han de ser titulars de la matèria, la matèria ha de tenir codi oficial i heu de comprovar que sigui del curs correcte. Pel que fa als alumnes, han de ser alumnes de la matèria i heu de comprovar també que sigui del curs correcte.

Ens agradaria comentar un parell de coses respecte al desenvolupament:

Si un alumne no ha de veure el contingut inicialment assignat, perquè encara no ha pagat la llicència, perquè el professorat entén que encara no vol que entri dins la matèria o d’altres supòsits, heu de fer el següent. Una vegada l’alumne ha activat la seva o les seves llicències de Santillana, posar 0000 a continuació de l'id_usuari_extern per no perdre la relació. Així, l’alumne no podrà veure el llibre digital. Si voleu que el torni a veure, senzillament s’ha de treure el 0000 i podrà tornar a veure el contingut.
En el cas que tinguem una optativa o que tinguem llicències per una part del grup classe, en aquest cas, tots els alumnes tenen accés a les llicències d’aquesta optativa. Si l’optativa és de 15 alumnes sobre 50, els primers 15 que l’activin se la quedaran. Aconsellem que ningú les activi abans de rebre instruccions del docent. Si fos el cas que algun alumne l’activés per error, el que s’ha de fer és canviar l'id de l'usuari posant el del que l’ha d’utilitzar i tot quedarà normalitzat.

El camp que heu de modificar és la columna ID usuari extern.

Els alumnes, per tal d'activar les seves llicències, han d'anar a Continguts i clicar Nova llicència, del llibre digital que vulguin.