Administrar continguts digitals

Modificat el Dj, 4 Abr. a les 8:19 AM

Per poder importar les dades de les editorials a Clickedu

• Permís necessari: Administrar les llicències de les diferents editorials.

Contingut d'aquest article:

• Administrar editors
  • Administrar continguts
  • Administrar llicències
  • Desbloquejar llicències
  • Importador de llicències (CSV)

Des del bloc Continguts, aneu a la pestanya Recursos digitals i cliqueu Administrar recursos digitals.

Administrar editors

1. Escolliu el mòdul Administrar editors

2. Per activar un nou protocol, premeu +.

3. Seleccioneu, de la llista, l'editor que vulgueu activar i ompliu, amb la informació que us hagi donat l'editorial, el formulari.

Des de la pantalla d'Administrar editors, podeu editar-lo prement al llapis.

Administrar continguts

1. Una vegada activat el protocol, aneu al mòdul Administrar continguts

2. Per activar un nou editor, premeu +.

3. Seleccioneu, de la llista, el protocol des del qual voleu activar el contingut i ompliu, amb la informació que us hagi donat l'editorial, el formulari.

Des de la pantalla d'Administrar continguts, podeu editar-lo prement el llapis.

Administrar llicències

1. Una vegada activat el protocol i administrat el contingut, aneu al mòdul Administrar llicències.

2. Per activar una nova llicència, premeu +.

3. Seleccioneu, de la llista, el protocol i el contingut del qual voleu activar la llicència i ompliu, amb la informació que us hagi donat l'editorial, el formulari. Seleccioneu els alumnes i els professors que voleu que tingui accés a la llicència.

Des de la pantalla d'Administrar llicències, podeu editar-les prement el llapis.

Desbloquejar llicències

Si heu adquirit les llicències digitals directament de l'editorial (sobretot si ho heu fet a l'editorial Santillana), aquesta us enviarà les llicències perquè els alumnes se les puguin assignar de manera automàtica (autoassignar-se-les). Quan un alumne s'autoassigna una llicència, aquesta ja queda en propietat de l'alumne. Si voleu controlar quines llicències voleu que puguin seleccionar automàticament i quines no, heu de seguir els passos que expliquem a continuació.

1. Dirigiu-vos al bloc Administració del menú superior.

2. Premeu Tipus, configuracions i importacions/exportacions i, a Configuracions, trieu Altres configuracions.

3.
Comproveu la configuració Activar bloqueig i control llicències rebudes per API.

3.1.
Si la teniu activa: vol dir que voleu controlar quines llicències voleu que els alumnes es puguin autoassignar i quines no. Heu de seguir amb els passos següents.

Torneu a Continguts, premeu Administrar continguts digitals i entreu a Desbloquejar llicències

Escolliu la classe de la qual voleu gestionar les llicències.

3.2. Si no la teniu activa: vol dir que voleu que els alumnes es puguin autoassignar les llicències que els correspon segon el curs que fan. Si ho voleu així, desactiveu-la i no cal que seguiu amb els passos següents.

Recordeu que després d'haver administrat els continguts, podreu recuperar l'estructura dels llibres (Marsupial i Aula Virtual 4) des de Continguts > Recursos digitals > Administrar continguts digitals > icona dels 3 quadrats (Recuperar estructura). Això és imprescindible per a poder crear un ítem vinculat al llibre i recuperar-ne les notes.

Importador de llicències (CSV)

Amb aquesta eina podeu importar massivament diferents continguts, llicències i protocols. Amb aquesta eina, un cop importats els continguts, es valida que les llicències que s'assignin siguin iguals al número d'alumnes o que no hagin estat prèviament assignades.

Podeu accedir a l'importador des de:

Continguts > Administrar continguts digitals > Importador de llicències

- Continguts > Administrar continguts digitals > Administrar llicències > feu clic al botó de la part superior dreta d’una fulla de paper amb les sigles CSV.

1. Fent clic a Importador de llicències CSV, accedireu a una guia que us ajudarà a configurar l'arxiu d'importació correctament.

3. Llegiu les especificacions de l'importador que podeu trobar a la pàgina.

4. Seleccioneu el contingut i els usuaris a qui assignar llicències.

5. A continuació, tenint en compte els continguts i usuaris seleccionats, seguiu les instruccions del quadre de text Importació de l'arxiu CSV.