Assentaments de factures (Comptabilitat)

Modificat el Dt, 8 Ago., 2023 a les 2:15 PM

Per introduir les factures rebudes i emeses

En aquest apartat podreu introduir les vostres factures suportades i les emeses per tots i cadascun dels vostres centres (si treballeu com a fundació o grup d’escoles) o del vostre centre (si feu la comptabilitat individual).

1. Per afegir una nova factura aneu a Comptabilitat > Entrada de dades > Assentaments de factures i entreu a algun tipus de factura (rebuda, emesa, amb IVA, amb IRPF, etc.).

2. Cliqueu Nova.

3. Escolliu l'escola i introduïu les dades necessàries per tramitar la factura.

Podeu cercar un proveïdor genèric o bé introduir-ne tant de genèrics com d'immobilitzat. Així, els podreu seleccionar i en visualitzareu les dades per a la factura.

Si us hi fixeu, el sistema ja crea un registre automàticament.

Entre els tipus de pagament podeu triar entre domiciliat, xec, transferència i efectiu.

Finalment, en els detalls podreu indicar contra quin compte treballeu (quan escriviu el primer número del compte us apareixerà un llistat automàtic perquè el trieu), el centre de cost (dels que teniu
 introduïts a Manteniments > Altres > Centres de cost), el concepte desglossat i l’import.

4. Cliqueu Guardar.

Ara ja podreu gestionar aquestes factures creades. Quan accediu a qualsevol de les pantalles d'aquest apartat veureu un cercador molt complet que permet cercar per escola; número de factura; import exacte o per intervals; dates d'emissió, venciment o pagament; estat de la factura —rebuda, pagada o retornada—, i dades bàsiques del proveïdor.

Teniu l'opció d'exportar les dades de la cerca amb el botó Excel que trobareu a la part inferior dreta del cercador.

Totes les eines d'aquest apartat de factures funcionen igual, amb la diferència que permeten introduir i gestionar dades en funció de si són rebudes, rebudes amb IRPF, rebudes amb IVA, emeses o emeses amb IVA.