Passar llista

Modificat el Dt, 22 Ago., 2023 a les 3:55 PM

Per controlar l'assistència dels vostres alumnes

Conceptes del glossari relacionats: sessió, absència, retard, absència justificada, retard justificat

Clickedu permet desar informació relativa a l'assistència dels alumnes a classe i, el que és més important, mantenir informat el seu tutor de forma immediata i automàtica.

1.  Entreu al bloc Matèries. A la pàgina inicial del bloc veureu que apareix un mòdul per cada matèria de què sou professor i la classe o grup que la fa, ordenats per cursos.

2. Del mòdul de l'assignatura de la qual voleu passar llista cliqueu Sessions. Us apareixarà un llistat amb els dies i hores en què feu classe d'aquesta matèria.

3. Cliqueu, a la dreta de la sessió de la qual voleu passar llista, Pendent passar llista.

També podeu entrar a la sessió i, a la caixa Assistència, deures i pissarra, clicar Passar llista.

4. A la part superior hi ha diverses pestanyes (Assistència, Deures, Pissarra, Menjador i Acollida, segons la configuració de la vostra etapa).

A la primera, Assistència, és on podeu passar llista dels alumnes que han assistit a la sessió.

5. Just a sota apareixen una sèrie de botons que corresponen als paràmetres que s'han configurat per a cada etapa o cicle. Cliqueu sobre algun dels botons per poder-lo valorar.

Hi ha dues configuracions d'assistència: una per passar llista de tot el dia, al matí i a la tarda, i l'altra per passar llista només de la sessió (ho podeu configurar des d'Administració Tipus, configuracions i importacions/exportacionsConfiguracions d'assistència).

6. Podeu tenir una primera columna per enviar als pares el resum d'assistència. Quan el correu està enviat us ho especifica, i quan no ho està hi trobem un selector per poder marcar l'alumne o alumnes que volem que els seus pares rebin un correu.

Podeu activar aquesta columna des de la configuració del control de l'aula, amb Enviar correus electrònics als pares amb el resum d'assistència diària.

7. A les següents columnes marqueu si un alumne no ha vingut o ha vingut tard —en tot el dia, al matí o la tarda, o a la sessió en particular. Amb permís, podeu marcar si aquesta absència o retard està justificat.

• Permís necessari: Justificar absències en passar llista.
8. Pot ser que vegeu una columna que permet registrar el motiu de l'absència o retard, el qual s'haurà hagut de crear prèviament, amb permís, des d'Administració > Tipus, configuracions i importacions/exportacions > Tipus > Motius d'absència i retard.

• Permís necessari: Gestionar les dades dels alumnes i els aspectes acadèmicsGestionar dades del personal docent i PAS.
La columna Anterior absència/retard indica quan es va produir l'última absència o retard, la columna Avisos mostra si hi ha avisos de porteria i la darrera, Total Avaluació, mostra el total d'absències i retards justificats i no justificats de tota l'avaluació.

9. Cliqueu 'Guardar'. Es desarà la llista i s'enviarà un correu a les famílies d'aquells alumnes marcats. En el correu s'envia tota la informació relacionada amb els paràmetres i l'assistència que s'hagi registrat de l'alumne el dia de l'enviament.

Si torneu a la pàgina de la sessió, veureu que les dades d'assistència han canviat d'acord amb el que heu indicat. Aquestes dades estan guardades i sempre estaran disponibles per ser consultades o modificades. A més, el tutor d'aquests alumnes sempre pot consultar les faltes que porten acumulades i emprendre les accions que consideri oportunes.