Oportunitats

Modificat el Dl, 6 Març, 2023 a les 9:28 AM

Per donar d'alta oportunitats i fer-ne el seguiment

Podeu registrar oportunitats, avaluar-les i posar en marxa accions per tal d'aprofitar-les.

• Permís necessari: Gestionar riscos, oportunitats i informes de millora.
— Subtipus d'oportunitats
— Donar d'alta una oportunitat
— Avaluar una oportunitat
— Realitzar una acció
— Tancar una oportunitat

SUBTIPUS D'OPORTUNITATS

1. Des del bloc Gestió, entreu al mòdul Incidències i indicadors i cliqueu Subtipus d'oportunitats.

2. Cliqueu la icona del signe positiu (Nou tipus) per crear un tipus d'oportunitat que posteriorment us servirà per classificar les oportunitats.

3. Podeu assignar-li responsables amb la icona dels dos usuaris (Afegir responsable), només a nivell informatiu.

4. Afegiu subtipus amb la icona del signe positiu dins un cercle (Afegir subnivell).

5. Cliqueu 'Guardar'.

DONAR D'ALTA UNA OPORTUNITAT

1. Des del bloc Gestió, entreu al mòdul Incidències i indicadors i cliqueu Oportunitats.

2. Per crear una nova oportunitat, cliqueu 'Alta d'una oportunitat' i ompliu el formulari.

— Persona que registra. Qui dona d'alta l'oportunitat. Per defecte, el mateix usuari.
— Data.
— Emissor. Qui ha informat sobre l'oportunitat.
— Tipus d'oportunitat. Amb els tipus creats a Subtipus d'oportunitats.
— Associar riscos. Per associar, a nivell informatiu, un risc (vegeu més informació aquí).
— Associar informes de millora. Per associar, a nivell informatiu, un informe de millora (vegeu més informació aquí).
— Descripció. Detalls de l'oportunitat.
— Acció immediata. Actuació proposada per aprofitar l'oportunitat.
— Arxius. Documents relacionats amb l'oportunitat.

3. Cliqueu 'Acceptar'.

AVALUAR UNA OPORTUNITAT

1. Des del bloc Gestió, entreu al mòdul Incidències i indicadors i cliqueu Oportunitats.

2. D'una oportunitat, cliqueu la icona del llapis (Avaluar).

Podreu editar el tipus d'oportunitat, associar-hi riscos i informes de millora i adjuntar-hi arxius.

3. Cliqueu Generar acció per especificar les mesures per aprofitar l'oportunitat. Podeu generar més d'una acció.

4. Si voleu desestimar l'oportunitat, seleccioneu Oportunitat desestimada.

5. Cliqueu 'Acceptar'.

Clickedu notificarà als responsables de les accions a través del seu sumari.

REALITZAR UNA ACCIÓ

Clickedu mostra, al sumari dels responsables de les accions, les accions que ha de realitzar. Els responsables de les accions no necessiten el permís Gestió de riscos, oportunitats i informes de millora.

1. Des del bloc Sumari, cliqueu Les meves accions.

2. Per a una acció, cliqueu la icona de l'ull (Veure) per veure l'oportunitat.

3. Cliqueu la icona del vistiplau (Realitzar) per notificar sobre la realització de l'acció.

Indiqueu observacions o valoracions, la data en què s'ha realitzat i cliqueu 'Acceptar'.

TANCAR UNA OPORTUNITAT

1. Des del bloc Gestió, entreu al mòdul Incidències i indicadors i cliqueu Oportunitats.

2. Per l'oportunitat que voleu tancar, cliqueu la icona del llapis (Avaluar).

3. A Data del tancament introduïu la data en què tanqueu l'oportunitat.

4. Cliqueu 'Acceptar'.