Crear/Modificar un usuari

Modificat el Dj, 22 Juny, 2023 a les 10:26 AM

Per donar d'alta un nou usuari i modificar-lo

Tasques que hauríeu de saber fer abans de començar: Cercar un usuari

Des de cada apartat del mòdul Gestió d'usuaris es pot crear un nou usuari a la plataforma del tipus de l'apartat i modificar aquells usuaris ja creats.

Podeu veure el següent vídeo tutorial sobre com donar d'alta un usuari:

Per donar d'alta un usuari:

1. Des d'Administració > Gestió d'usuaris, aneu a l'apartat del tipus d'usuari del qual voleu donar d'alta un nou usuari.

2. Cliqueu 'Alta de (i el tipus d'usuari)'.

En el cas del personal del centre, podeu donar d'alta un usuari que sigui, alhora, personal docent i d'administració i serveis, clicant 'Alta de personal docent i d'administració i serveis', des dels apartats Docents i Administració i serveis.

El tipus d’usuari Altres us permet donar d’alta a Clickedu usuaris que no siguin alumnes, pares i mares, docents o personal d’administració i serveis, com ara monitors de menjador, infants que només vindran a l’escola a fer alguna activitat extraescolar, infants que només utilitzaran el servei d’autobús escolar, etc. El fet de registrar-los us permetrà poder-los facturar els serveis que utilitzin, assignar-los filtres, etc.

Per modificar un usuari existent:

1. Des d'Administració > Gestió d'usuaris, aneu a l'apartat del tipus d'usuari del qual voleu modificar un usuari o aneu a l'apartat Tots.

2. Cerqueu l'usuari i cliqueu la icona del llapis (modificar).

Alta/Modificació d'usuari:

3. Ompliu i modifiqueu els camps que necessiteu. Tingueu present que hi ha camps requerits que s'han d'omplir obligatòriament.

— BÀSIQUES:

Nom i cognoms de l'usuari.

Si el nom i el primer cognom de l'usuari coincideixen amb els d'algun usuari ja existent, la plataforma us avisarà per evitar duplicar un usuari, però no us impedirà procedir amb l'alta.

— COMPTE D'USUARI DE CLICKEDU:

El nom d'usuari i la contrasenya per accedir a Clickedu. Els responsables només tenen contrasenya perquè el nom d'usuari és el mateix que el del seu fill.

Per donar de baixa de la plataforma un usuari seleccioneu Baixa i introduïu la data de baixa.

Per tal de complir la RGPD, en clicar el botó Veure contrasenya, queda registrat l'usuari, el dia i l'hora en què s'ha visualitzat la contrasenya.

— ALUMNE (només els alumnes):

Informació acadèmica i familiar de l'alumne.

Si seleccioneu Enviar informació per separat, es faran dues còpies dels butlletins impresos, de les etiquetes per enviar cartes, etc.

La casella Atenció individualitzada en castellà és per si una família prefereix rebre el butlletí de notes en castellà.

El RALC és el registre d'alumnes de Catalunya.

— PERSONAL DOCENT (només els docents):

Per afegir el docent a un departament i a un equip.

Si marqueu l'usuari com a invisible, no apareixerà a Comunicació > Personal docent i PAS quan als destinataris escolliu Personal docent. Sí que apareixerà si escolliu un equip del qual forma part.

— PERSONAL D'ADMINISTRACIÓ I SERVEIS (només el PAS):

Per afegir l'usuari a un equip.

Si marqueu l'usuari com a invisible, no apareixerà a Comunicació > Personal docent i PAS quan als destinataris escolliu Personal d'administració i serveis. Sí que apareixerà si escolliu un equip del qual forma part.

— PERSONAL:

Les dades personals de l'usuari.

— ALTRES (només usuaris tipus Altres):

El centre de procedència, en el cas que sigui un infant.

— E-MAIL:

L'adreça de correu electrònic de l'usuari.

Si l'usuari us ha donat permís exprés perquè li envieu informació comercial, marqueu Accepta rebre informació comercial del centre. Quan realitzeu un enviament massiu per correu electrònic o d'un butlletí informatiu, podreu indicar que el missatge conté informació comercial perquè només el rebin aquells usuaris amb aquest camp marcat.

— TELÈFONS:

Els telèfons de contacte.

— ADRECES:

L'adreça postal de l'usuari.

— OBSERVACIONS (tots els usuaris menys els responsables):

Observacions generals i mèdiques.

— TAULA DE GERMANS (només quan es modifica un alumne amb germans):

Taula amb aquells usuaris amb qui l'alumne comparteix un responsable.

Des d'aquesta taula es poden copiar les dades entre germans per no haver-los de modificar tots.

Podeu configurar que les caselles de selecció que permeten automatitzar la còpia de dades entre germans estiguin activades o desactivades per defecte. Aquest  paràmetre es pot configurar des d'Administració > Tipus, configuracions i importacions/exportacions > Altres configuracions > Copiar les dades personals entre els germans (634).

Podeu consultar com assignar responsables als alumnes aquí.

— ALUMNES (només quan es modifica un responsable amb fills):

Taula amb aquells alumnes dels quals l'usuari és responsable.

PERMISOS:

Per donar d'alta i modificar usuaris tipus Alumnes i Pares i mares, cal algun dels permisos següents:
Accedir al bloc Administració de Clickedu.
Gestionar les dades dels alumnes i els aspectes acadèmics.

Per donar d'alta i modificar usuaris tipus Docents, Administració i serveis i Altres, cal algun dels permisos següents:
Accedir al bloc Administració de Clickedu.
Gestionar les dades del personal docent i PAS.