PQPI - Programa de qualificació professional inicial

Modificat el Dc, 28 Juny, 2023 a les 4:07 PM

Per configurar el PQPI

Vegeu com administrar el Programa de qualificació professional inicial.

• Permís necessari: Gestió titulacions del Programa de qualificació professional inicial

1. Des del bloc Administració, entreu al mòdul Acadèmic i aneu a la pestanya Estructura de cursos.

2. Cliqueu PQPI.

2. Indiqueu el nom de la titulació i els cursos acadèmics i cliqueu Guardar.

3. Cliqueu la pestanya Perfils professionals.

Com ja sabeu, haurà de ser un dels que indica el Departament d’Ensenyament.

4. Indiqueu un nom i un codi per al perfil professional i cliqueu Guardar.

Un cop creat, ja podeu començar a muntar l'estructura del PQPI.

5. Torneu a Administració > Acadèmic > Estructura de cursos i baixeu fins al PQPI, a l'apartat Altres etapes reglades.

Ja podem començar a crear els mòduls i submòduls del PQPI, i els crèdits corresponents.

MÒDULS I SUBMÒDULS

Premem el botó ‘Nou mòdul PQPI’:

Empleneu les dades requerides, que són:

-         Nom del mòdul

-         Codi del mòdul

-         Hores del mòdul

-         Data d’inici del mòdul

Quan els tingueu tots creats, els veureu de la següent manera:

Per crear subnivells o submòduls a dins dels mòduls que acabem de crear, ho podem fer de dues maneres diferents:

A-     Fent clic al símbol ‘+’ que apareix a la dreta de cada mòdul.

Accedireu a una pantalla igual que la de creació de mòdul, amb la diferència que aquest mòdul que esteu creant té un mòdul pare, en aquest cas, el Mòdul A.

En podeu crear tants com vulgueu. En el cas de la formació pràctica, que s’inclou en el Mòdul A, quan creeu el submòdul indiqueu en el desplegable que és del tipus FCT:

B-     L’alternativa per crear els submòduls és fer-ho mitjançant el botó ‘Nou mòdul’, seleccionant el mòdul pare al qual el volem incloure.

La diferència entre fer-ho des d’aquesta pantalla o des de l’altra és que en el desplegable de mòdul pare aquí no ens apareixerà el mòdul seleccionat, i des de l’altra sí, perquè estem afegint el submòdul des del mòdul.

Acabeu de crear els submòduls que formen part del Mòdul A. Haureu de fer el mateix amb la resta de mòduls.

Per veure com ha quedat l’estructura del PQPI, accediu a l’apartat Estructura de mòduls i crèdits, que trobareu a dins de Mòduls i crèdits PQPI.

El Mòdul A té 3 submòduls

El Mòdul B té 4 submòduls

El Mòdul C té 1 submòdul

Ja teniu l’estructura feta.

CRÈDITS DELS MÒDULS PQPI

Per assignar crèdits als mòduls que acabem de crear, ho farem des del mateix mòdul o submòdul, mitjançant la icona lila de la dreta de la pantalla.

El nom del curs ja apareix seleccionat.

Haureu d’indicar:

- El nom del crèdit

- Les hores del crèdit

- El codi del crèdit

- El tipus de crèdit

Si ja teniu creat un PQPI a la plataforma, les matèries ja les tindreu creades.

Si aquest és el cas, des de la pantalla de creació dels crèdits haureu d’activar el selector ‘Enllaçar a una matèria’. Això farà que ens aparegui a sota un desplegable amb les matèries del curs on tingueu el PQPI creat.

En el desplegable apareixeran les matèries que tingueu creades com a No reglats i Altres etapes.

Quan seleccioneu una matèria, automàticament s’omplirà el camp del nom del crèdit amb el mateix nom que el de la matèria seleccionada, ja que han de coincidir.

Després, haureu d’acabar d’emplenar la resta de dades requerides.

4- Ara toca assignar els responsables a cada mòdul. És a dir, assignar quin professor haurà de posar la nota a cadascun dels mòduls creats.

Per fer-ho, tornem a l’apartat Administrar PQPI, i accediu al botó ‘Responsables mòduls PQPI’.

En aquesta pantalla, podeu filtrar per curs escolar i per mòdul. Seleccioneu un mòdul i, a sota, seleccioneu el/s professor/s que hauran de posar la nota d’aquest mòdul.

Repetiu aquesta acció en cadascun dels mòduls.

Ja teniu l’estructura del PQPI creada.

5- El següent pas és crear la classe PQPI i administrar els crèdits en el curs escolar actual (pestanya Administració > Administrar curs escolar actual > pestanya Cursos).

CLASSES

Al final de la pantalla trobarem la titulació PQPI que tenim creada.

Per crear les classes, accediu a Administrar classes.

Haureu d’indicar els períodes d’avaluació, com té la resta de cursos, fent servir el vincle ‘Afegir una nova avaluació’.

Després, crear la classe o classes que necessitem.

MATÈRIES

Des de la pestanya Matèries, assignarem una classe o grup/s als crèdits del PQPI.

Cerquem els crèdits filtrant per curs, i assignem la classe o el grup i el professor/s fent servir el vincle ‘administrar’.

El professor de la matèria, en veurà la capseta a la seva pestanya Matèries. La podrà avaluar segons el pla d’estudis LOE.

Si el professor és, també, responsable d’un mòdul, tindrà el botó ‘Mòduls PQPI’, des d’on podrà posar les notes del mòdul o submòdul del qual segui responsable.