Utilitats d'usuaris: contrasenyes

Modificat el Dl, 9 Set. a les 3:31 PM

Per tenir una visió i un control de les persones que accedeixen a Clickedu amb contrasenyes poc segures i generar noves contrasenyes que compleixin amb els requisits de seguretat.

Utilitats d'usuari: Contrasenyes

Per poder veure la pantalla “Utilitats d'usuari: contrasenyes” és necessari tenir el permís d'Administració.

Ruta d'accés

1. Administració > Gestió d'usuaris > Accions > Utilitats d'usuaris: Contrasenyes

1. Pantalla principal d'accés d'Administració > Menú “Avisos/alertes” > Anàlisi dels usuaris > Accedeix a l'assistent per a analitzar els errors i alertes.

2. A la pantalla principal veureu, a més del número total d'usuaris amb contrasenyes buides/poc segures/vulnerables, el tipus d'usuari que és, un missatge amb el motiu pel qual la contrasenya no compleix els estàndards, i una columna amb el correo electrònic informat o si cal informar-lo.

3. A la columna Accions hi veureu dues icones, la de l'acció “Editar” (icona del llapis) i la de l'acció “Generar nova contrasenya” (icona de la clau).

Accions > Editar:

Fent clic aquí podreu veure els detalls de la informació de l'usuari, entre els quals es troben el seu nom d'usuari, la seva contrasenya i, en cas de tenir-lo informat, el correu electrònic (ja sigui el de comunicació, el dels responsables o el de l'usuari/a).

Des d'aquí podeu, també, generar la nova contrasenya per a cada usuario.

Quan genereu una nova contrasenya, l'usuari rep, sempre i quan tingui un correu electrònic informat a la plataforma, dos missatges al seu correu electrònic: un amb el seu nom d'usuari i un altre amb un enllaç per restablir la contrasenya.

Fent clic a "generar nova contrasenya" es produeixen dues accions:

1) El/la usuari/ària rep els correus de restabliment.

2) El sistema genera una contrasenya segura que després es modificarà quan la persona realitzi el restabliment a partir de l'enllaç.

Des d'aquesta pantalla podeu veure si la persona té informat el seu correu electrònic d'usuari/ària i introduir-lo, si no el té.

Accions > Generar nova contrasenya

Si ho desitgeu, podeu realitzar aquesta acció individualment des d'Accions > Generar nova contrasenya (icona de la clau) o fer-ho de forma massiva a la pantalla principal "Utilitats d'usuaris: contrasenyes" fent clic a la columna de l'esquerra "Seleccionar" > tots (símbol +) i seleccionant l'opció "Generar nova contrasenya" que indica la xifra d'usuaris als quals se'ls enviarà l'enllaç.

Registre de canvis

A la cantonada superior dreta de la pantalla, podeu accedir al registre de canvis. Aquí podeu consultar totes les accions que hàgiu realitzat, ja sigui una acció massiva o individual, i en quin estat es troba aquesta acció de restabliment. Per a consultar aquest nivell de detall, feu clic a la columna Accions i després a Veure (icona de l'ull).

Si ho considereu, podeu indicar a través d'una taula de dades els correus electr`pnics dels usuaris que no tinguin una direcció informada. Podeu fer-ho des d'Administració > Llistats, informes i taules > Taula de dades d'alumnes i responsables > crear taula. Podeu consultar aquest article del manual per conèixer més detalls sobre aquesta acció.

Un cop sol·licitat el restabliment de la contrasenya, la persona rebrà a la seva safata d'entrada dos correus electrònics: un amb el seu nom d'usuari i un altre amb un enllaç per restablir la contrasenya.

Mentrestant, per a l'administrador/a, el sistema genera una contrasenya segura. Aquesta contrasenya serà la que es podrà compartir amb aquelles persones que no tinguin un correu electrònic informat a Clickedu i, per tant, no puguin realitzar el restabliment. La contrasenya que proporciona el sistema es pot modificar per la que es vulgui, la qual ha de complir amb els requisits esmentats a continuació.

És possible que aquest correu es rebi a la safata de Spam/Correu no desitjat, de manera que recomanem revisar aquestes carpetes.

L'enllaç de restabliment caduca passada una setmana. Si l'usuari o usuària no modifica la seva contrasenya en aquest període de temps, l'administrador/a haurà d'ordenar un nou restabliment.

Com ha de ser la nova contrasenya?

És important seguir les instruccions i criteris per a que la nova contrasenya proporcionada sigui segura.

• Ha de tenir entre 6 i 25 caràcters
  • No pot ser el nom, el cognom o el nom d'usuari
  • Ha de ser diferent a la contrasenya actual
  • Les contrasenyes introduïdes al camp "nova contrasenya" i "confirma la nova contrasenya" han de coincidir

Recordeu que, en cas de no tenir un correu electrònic informat, l'usuari o usuària haurà de contactar amb el centre per continuar amb el procediment de restabliment.