Novetats destacades octubre - gener 2023/24

Modificat el Tue, 30 Jan 2024 a les 10:05 AM

Per tenir una visió més granular i mensual de la nostra tasca, podeu consultar el registre de canvis, actualitzat amb totes les millores i novetats sobre el funcionament de Clickedu.

En aquest espai, ens centrarem en explicar amb més detall les tasques destacades del trimestre, de manera que pugueu entendre les solucions, assoliments i metes que hem aconseguit, el seu valor i funcionament, a més del context en què s'emmarquen a Clickedu.

OCTUBRE -  GENER 2023/24

Per conèixer les novetats destacades dels últims mesos, podeu fer clic als ítems de l'índex:

- Centres de cost

- Eina de càrrega de competències i criteris d'avaluació

- Conversió automàtica de matèries

- Grups de quantificadors personals

- Novetats a les plantilles de butlletins estàndard

- Integració amb Aula Virtual 4 (Santillana)

- Centres de cost

De què es tracta?

Els centres de costos s'integren a Clickedu com una nova pantalla, visible des del bloc de Gestió. Amb aquesta implementació, les escoles que no tinguin la comptabilitat amb Clickedu poden introduir els centres de cost per després exportar assentaments i gestionar-los a la comptabilitat analítica.

Quin valor aporta?

Permet al personal de gestió de rebuts gestionar, des d'una nova pantalla intuitiva, els centres de costos i l'exportació dels assentaments. Amb aquesta nova funcionalitat, podran gestionar aquestes dades en la comptabilitat analítica tot i no tenir la comptabilitat a Clickedu.

Com funciona?

Per accedir a la pantalla de centres de cost, heu de seguir aquesta ruta: Gestió > Rebuts > Definició > Centres de cost. Un cop dins, veureu la pantalla de la imatge, dividida en dues pestanyes: Centres de cost i Unitats d'Anàlisi. Ambdues pestanyes apareixeran buides si no teniu configurat cap centre de cost o unitat d'anàlisi. Per donar d'alta qualsevol de les dues, heu de fer clic a la icona amb el símbol + que veureu a la part superior dreta del menú i omplir els camps requerits dels formularis.

Fent clic aquí podreu consultar el funcionament més detallat dels centres de cost.

- Eina de càrrega de competències específiques i criteris d'avaluació

De què es tracta?

L'eina de càrrega de competències específiques i criteris d'avaluació és una nova funcionalitat que permet als centres pujar a la seva plataforma les competències específiques i els criteris d'avaluació que corresponguin a la seva comunitat autònoma i etapa educativa.

Encara que aquesta eina no estigui disponible per a totes les comunitats autònomes i etapes, és un bon punt de partida que ens permet treballar amb totes elles, a més d'oferir als centres que ens sol·licitin la càrrega d'aquelles que, de moment, no estan disponibles a Clickedu.

Quin valor aporta?

Aquesta eina representa un avenç molt important pel que fa a la independència dels centres per poder configurar la seva plataforma i garantir que estigui actualitzada d'acord amb la normativa LOMLOE.

Com funciona?

L'accés i l'ús d'aquesta eina estan dissenyats per facilitar i agilitzar la tasca dels usuaris. Per accedir-hi, podeu fer-ho des de Administració > Acadèmic > Accions.

Un cop arribeu a aquesta pantalla, es mostra una taula amb indicacions bàsiques i senzilles, com ara el desplegable de l'etapa, els elements que voleu carregar (competències específiques o competències específiques i criteris d'avaluació). A més, podeu, abans de fer la càrrega, consultar el llistat de competències específiques. En una segona pantalla, podreu comprovar que la informació relacionada amb les avaluacions sigui correcta i corregir els errors que s'indiquin. Finalment, en una tercera pantalla es mostrarà el resum de les competències que es carregaran per curs i matèria, les que no, i els motius pels quals no es carregaran, per poder fer-ne la revisió.

Per conèixer amb més detall el funcionament de l'eina de càrrega de competències específiques i criteris d'avaluació, feu clic aquí.

- Conversió automàtica de matèries

De què es tracta?

Des de Clickedu, hem realitzat la conversió automàtica de les matèries per a tots els centres perquè comptin amb matèries de tipus LOMLOE. D'aquesta manera, garantim que tingueu a les vostres plataformes la distribució de matèries correcta, amb tot el que això comporta al llarg del curs, així com l'impacte en la documentació.

Quin valor aporta?

Es tracta d'una automatització que no només alleuja la càrrega de feina als diferents centres, sinó que suposa un pas molt important en l'estandardització de les matèries segons la normativa educativa actual, la LOMLOE. Automatitzar i optimitzar processos és un dels nostres objectius, i amb implementacions com aquesta avancem cap a una gestió cada vegada més eficient.

- Grups de quantificadors personals

De què es tracta?

Fins ara, els docents podien utilitzar grups de quantificadors establerts i configurats pel centre, i vincular-los als diferents ítems d'avaluació. A partir d'ara, són els mateixos professors els qui poden crear nous blocs de quantificadors personalitzats per a l'avaluació del seu alumnat.

Quin valor aporta?

Aquesta millora suposa un gran avanç per flexibilitzar les funcionalitats dels docents i permetre que siguin ells els qui estableixin un grup de quantificadors d'acord amb les seves necessitats i criteri personal.

Com funciona?

Per poder crear nous grups de quantificadors, podeu fer-ho seguint dues rutes, bé des d'Administració > Acadèmic (dins de la configuració dels blocs d'avaluació) o bé des d'Administració > Matèries (a la secció d'ítems avaluatius).

Amb aquesta nova opció, crear un nou grup de quantificadors és molt senzill. Un cop s'obri la pantalla que veureu a la imatge, heu d'omplir tots els camps amb la informació necessària i fer clic a Guardar després d'haver emplenat els camps necessaris.

Recordeu que per poder utilitzar-los, és necessari vincular-los als ítems avaluatius.

Fent clic aquí, us redirigim a l'article del manual que explica amb més detalls aquesta novetat. Per saber com vincular el grup de quantificadors personals als ítems avaluatius, podeu fer clic aquí.

- Novetats a les plantilles de butlletins estàndard

De què es tracta?

Els butlletins estàndard són les plantilles que els col·legis podeu utilitzar per entregar al vostre alumnat i/o a les famílies. A Clickedu, treballem per millorar les plantilles ja existents i assegurar-nos que incloguin tota la informació necessària sobre el progrés de l'alumnat. Aquest primer trimestre, s'han afegit les rúbriques i els aspectes acadèmics a les plantilles, que fins ara no es mostraven. D'altra banda, a les plantilles específiques per a blocs d'avaluació (F, J i K), ara s'han incorporat les observacions i les frases amb quantificador.

Quin valor aporta?

Aquesta millora amplia les possibilitats en la configuració dels butlletins, seguint amb la seva implementació del curs anterior. Concretament, els nous elements introduïts contribueixen a fer efectiva una avaluació qualitativa i a mostrar-la a les famílies.

Com funciona?

Tenint en compte que es tracta de noves opcions afegides a la ja coneguda pantalla de configuració dels butlletins, és important recordar que per configurar-los heu de fer-ho des d'Administració > Acadèmic > Configuracions > Seleccionar etapa > icona "Butlletí de notes". A la pestanya Continguts, és on podeu marcar o desmarcar les configuracions que considereu.

Tingueu en compte que les rúbriques requereixen una doble configuració: heu de marcar que voleu fer-les visibles en el moment de crear-les i també activar el selector a la configuració del butlletí.

Consulteu l'article amb més informació sobre aquestes novetats fent clic aquí.

- Integració amb Aula Virtual 4 (Santillana)

De què es tracta?

Fins ara, només podíem iniciar sessió a Aula Virtual 4 mitjançant Single Sign On (SSO). Ara, a més d'això, podem accedir als continguts, recuperar la seva estructura i vincular les activitats amb ítems avaluatius dins de Clickedu.

Quin valor aporta?

Aquesta nova integració de contingut digital permet als centres que treballin amb Aula Virtual 4 de Santillana accedir de manera molt completa als continguts i activitats des d'un únic entorn. En el cas dels docents, facilita i agilitza la tasca de vincular les activitats amb els ítems avaluatius de la seva llibreta.

Com funciona?

En tractar-se d'un contingut digital, el primer pas, abans de recuperar-los, és gestionar-los des de Continguts > Recursos digitals > Administrar recursos digitals. A continuació, per poder recuperar l'estructura, heu de fer clic a la icona que veureu a la imatge a continuació (recuperar estructura).

Tot seguit, heu de vincular els llibres a la matèria que els correspongui des del llapis (editar). Això permetrà fer un seguiment de les activitats. No obstant això, per poder recuperar les notes i vincular-les a un ítem avaluatiu, heu de tenir en compte que és necessari vincular el llibre en qüestió al professor i a l'alumne. Després de la vinculació, ja podreu veure'l a la vostra matèria.

Feu clic aquí per consultar com vincular el contingut digital a una matèria.

Quan hàgiu vinculat el contingut, activar la recuperació de notes és un procediment molt senzill que podeu realitzar des de Matèries > Ítems avaluatius > Altres accions > Configuració de les notes. Després d'haver seleccionat les notes, feu clic a Actualitzar el nombre de notes a actualitzar per recuperar-les a Clickedu.

Finalment, per vincular-les als ítems avaluatius, aneu a Altres accions, feu clic a Notes de llibres digitalscerqueu les activitats que vulgueu enllaçar. Un cop fet això, a la pantalla d'avaluació, es mostrarà l'ítem avaluatiu relacionat amb l'activitat que hàgiu configurat prèviament, com veieu a la imatge (ítem que apareix sota el nom de TEST).

Cliqueu aquí per consultar com activar la recuperació de notes dels llibres digitals.