Crear i editar un butlletí informatiu

Modificat el Dt, 25 Jul., 2023 a les 3:25 PM

Per veure i crear els butlletins informatius des de Clickedu

Conceptes del glossari relacionats: àlbum de fotografies, data de publicació, secció

Tasques que hauríeu de saber fer abans de començar: gestió de notícies, consultar notícies

Clickedu ofereix la possibilitat a l’escola de poder comunicar-se amb alumnes, professors, personal no docent i famílies a través dels butlletins informatius. A través dels butlletins podeu fer arribar a tots aquests usuaris informació relativa al dia a dia del centre. Poden estar associats a les notícies que s’han anat creant a Clickedu o poden ser informacions d’interès per als seus destinataris.

1. Des del bloc Comunicació, entreu al mòdul Butlletí informatiu.

2. Cliqueu el botó 'Crear un nou butlletí' i escriviu el títol i la data de creació.

Si el butlletí conté informació comercial, marqueu És correu comercial. D'aquesta manera, i per complir amb la normativa de protecció de dades, només rebran aquest missatge aquells usuaris que a la seva fitxa tinguin marcat Accepta rebre informació comercial del centre.

També podeu afegir el número del butlletí (o aprofitar aquest camp per afegir un subtítol).

3. Cliqueu 'Guardar'.

4. Busqueu el butlletí que acabeu de crear i cliqueu la icona de l'ull (Veure) per configurar-ne el contingut.

5. Cliqueu el botó 'Afegir apartat'.

Seleccioneu un apartat predefinit (que podeu crear des de Continguts > Butlletins informatius > Apartats predefinits) o creeu-ne un de nou.

Els apartats predefinits poden tenir una imatge en lloc del títol.

Repetiu aquest punt per afegir tots els apartats que desitgeu.

7. Cliqueu el botó 'Crear notícia' i escriviu el seu títol i contingut.

També podeu afegir-hi una imatge.

Creeu tantes notícies com desitgeu.

8. Per vincular les notícies que hàgiu creat amb els apartats cliqueu la icona de l'ull (Veure) de l'apartat en el qual voleu afegir una notícia.

9. Cliqueu 'Afegir o eliminar notícies'.

Podeu afegir les notícies creades que apareixen a Notícies sense afegir.

També podeu configurar com es veurà l'apartat amb els camps de sobre.

10. Cliqueu 'Guardar'

Si ho desitgeu, podeu crear subapartats amb el botó 'Afegir subapartat'.

11. Torneu a la pantalla del butlletí i editeu el seu format amb 'Modificar format'.

Aquí podeu definir com voleu que es visualitzi el vostre butlletí.

Us recomanem que les imatges de capçalera i de peu (normalment, imatges corporatives) siguin imatges allargades.

A Text peu us recomanem que expliqueu com els destinataris es poden donar de baixa del butlletí.

Si seleccioneu Format per defecte, guardareu aquest format per als següents butlletins; així no haureu de tornar-lo a configurar de nou, tot i que igualment hi podreu fer canvis.

12. Cliqueu 'Guardar'.

A baix de tot podeu veure una vista prèvia del butlletí.

El següent pas serà enviar el butlletí. Vegeu com ho podeu fer
aquí.