Articles

Modificat el Dc, 9 Ago., 2023 a les 1:58 PM

Per gestionar els articles de Vendes i activitats

Podeu administrar articles (llapis, llibre de text de matemàtiques, gorra, etc.), lots d'articles (els llibres de text d'un curs, l'uniforme complet, etc.), famílies i subfamílies d'articles (material escolar, roba, activitats, etc.), colors i talles.

• Permís necessari: Gestionar Vendes i activitats.

1. Des del bloc Gestió, accediu al mòdul Vendes i activitats.

2. Aneu a la pestanya Articles.

Podeu cercar els articles introduïts i editar-los i esborrar-los.

Des d'aquí podreu realitzar diferents accions:
—
Crear/Modificar un article
Lots
Graella d'articles
Administrar famílies i subfamílies
Administrar colors
Administrar talles
Llistat d'articles per proveïdor

CREAR/MODIFICAR UN ARTICLE

1. Per afegir un article cliqueu Nou article i ompliu els camps.

El codi és l'abreviació que us permetrà identificar fàcilment un article. Us recomanem que cada codi sigui únic.

Els proveïdors els podeu definir des de Gestió > Vendes i activitats  > Administració de proveïdors.

Les famílies les podeu definir des de Gestió > Vendes i activitats > Articles > menú desplegable > Administrar famílies i subfamílies.

A Colors i Talles podeu escollir els diferents colors i talles en els quals estarà disponible l'article. Els podeu definir des de  Gestió > Vendes i activitats > Articles > menú desplegable > Administrar colors i Administrar talles, respectivament.

Seleccioneu les etapes i els cursos en què l'article està disponible. Si no seleccioneu cap etapa, estarà disponible per a totes. De la mateixa manera, si no seleccioneu cap curs, estarà disponible per a tots.

2. Marqueu o desmarqueu Actiu segons si voleu que es puguin realitzar comandes amb aquest article.

També podeu definir un període de temps en el qual l'article està actiu.

Podeu penjar una fotografia quadrada de l'article.

3. Marqueu si voleu que l'article sigui visible als responsables des de la seva plataforma (a Comandes, a la pantalla principal) perquè puguin comprar l'article.

4. Gestionable pel tutor permet que els tutors puguin entrar al mòdul Vendes i activitats sense cap permís per gestionar les comandes d'aquest article per als alumnes de la seva classe.

5. Cliqueu Següent i continueu omplint els camps.

Si teniu un lector de codi de barres connectat a l'ordinador, podeu utilitzar-lo per llegir el codi de l'article i que el camp s'ompli automàticament. Aquest camp facilitarà la creació i preparació de comandes.

Si no heu de desglossar l'IVA, podeu escriure el preu total. Si l'heu de desglossar, heu d'introduir el preu base i l'IVA i el sistema ja calcularà el preu total.

A Existències heu d'introduir el nombre d'unitats de l'article disponibles en el moment de la seva creació.

Si voleu que els responsables no puguin comprar un article quan només queda un cert nombre d'existències, introduïu aquesta quantitat a Mínim d'existències i marqueu Control d'existències. De la mateixa manera, si voleu que no es puguin comprar més existències de les que hi ha, podeu deixar el camp buit i marcar la casella.

Mínim-Màxim us pot servir per introduir un mínim i un màxim d'unitats que es poden afegir per comanda. Per defecte, els valors són 1 i 20.

6. Marqueu si voleu que hi hagi algun percentatge d'increment o descompte sobre el producte durant un període de temps i definiu-lo.

7. En el cas que hàgiu definit colors i talles, veureu que tots els camps d'aquesta segona pantalla són individuals per a cada combinació possible de color i talla. Així, podeu definir característiques diferents, com el preu i les existències.

Per copiar les dades d'una combinació a la resta, només heu de clicar  (Copiar a altres) de la columna on heu escrit les dades.

També podeu desactivar una combinació clicant  (Eliminar), que podreu tornar a activar clicant la icona del vistiplau (Activar).

8. Cliqueu Guardar.

LOTS

1. Per administrar els lots obriu el menú desplegable i cliqueu Lots.

Veureu els lots introduïts i els podreu editar i esborrar.

Els lots amb el preu en color gris són els que no tenen el preu definit i s'ha realitzat el càlcul a partir del preu dels seus articles.

2. Per afegir un lot cliqueu Nou lot i ompliu els camps.

El codi és l'abreviació que us permetrà identificar fàcilment un article. Us recomanem que cada codi sigui únic.

Si teniu un lector de codi de barres connectat a l'ordinador, podeu utilitzar-lo per llegir el codi de l'article i que el camp s'ompli automàticament. Aquest camp facilitarà la creació i preparació de comandes.

Introduïu el preu i el subcompte comptable si el lot té un preu diferent de la suma dels preus dels seus articles. Si no heu de desglossar l'IVA, podeu escriure el preu total. Si l'heu de desglossar, heu d'introduir el preu base i l'IVA i el sistema ja calcularà el preu total.

3. Marqueu els cursos per als quals estarà disponible el lot i, a Articles, seleccioneu els articles del lot.

Tingueu en compte que només es mostren els articles disponibles per a tots els cursos marcats.

4. Marqueu si voleu que l'article sigui visible als responsables des de la seva plataforma (a Comandes, a la pantalla principal) perquè puguin comprar el lot.

5. Marqueu o desmarqueu Actiu segons si voleu que es puguin realitzar comandes amb aquest lot.

6. Cliqueu Guardar.

GRAELLA D'ARTICLES

Aquesta graella us permetrà realitzar canvis en els articles de manera més senzilla. Per exemple, si heu canviat tots els preus, podeu llistar els articles i el seu preu i així poder-los modificar ràpidament.

També podeu modificar un camp amb la mateixa informació per a tots els articles. Per exemple, si voleu que tots els articles deixin de ser visibles per als responsables, podeu llistar els articles i el camp de visibilitat per desseleccionar-los tots de cop.

Hi ha també l'opció d'exportar a Excel els articles cercats amb els camps seleccionats.

1. Obriu el menú desplegable i cliqueu Graella d'articles.

2. Definiu els articles que voleu que se us mostri, seleccioneu els camps que voleu editar i cliqueu Cercar.

Si no especifiqueu cap article, apareixeran tots.

3. Modifiqueu els camps que desitgeu.

4. Per modificar un camp de tots els articles amb la mateixa informació, modifiqueu el camp de dalt de tot de la columna.

5. Cliqueu Guardar.

ADMINISTRAR FAMÍLIES I SUBFAMÍLIES

Les famílies us poden resultar útils per classificar els articles, perquè els responsables trobin més fàcilment els articles i perquè vosaltres els pugueu modificar més fàcilment des de Graella d'articles.

1. Obriu el menú desplegable i cliqueu Administrar famílies i subfamílies.

2. Per crear una família cliqueu Nova família, ompliu els camps i cliqueu Guardar.

A Personal encarregat d'aquesta família podeu seleccionar els usuaris amb el permís Vendre articles de les famílies assignades. Els usuaris assignats a una família i que no tinguin el permís Gestionar Vendes i activitats poden accedir al mòdul i gestionar les comandes que només continguin articles de les famílies assignades.

Podeu seleccionar més d'un usuari mantenint premuda la tecla Ctrl.

Veureu la família que heu creat, que podreu editar (), afegir-hi subfamílies () i —si no hi ha cap article dins la família— esborrar ().

ADMINISTRAR COLORS

1. Obriu el menú desplegable i cliqueu Administrar colors.

2. Per afegir un color cliqueu Nou color, definiu-ne el nom i cliqueu Guardar.

Veureu el color que heu afegit, que podeu editar () i —si no hi ha cap article amb aquest color— esborrar ().

ADMINISTRAR TALLES

1. Obriu el menú desplegable i cliqueu Administrar talles.

2. Per afegir una talla cliqueu Nova talla, definiu-ne el nom i cliqueu Guardar.

Veureu la talla que heu afegit, que podeu editar () i —si no hi ha cap article amb aquesta talla— esborrar ().

LLISTAT D'ARTICLES PER PROVEÏDOR

1. Obriu el menú desplegable i cliqueu Llistat d'articles per proveïdor.

2. Cerqueu els articles o proveïdors que desitgeu.