Substitucions del professorat

Modificat el Dl, 6 Març, 2023 a les 8:44 AM

Per gestionar les substitucions del professorat

Tasques que hauríeu de saber fer abans de començarPassar llista al professorat

Quan heu marcat una absència o un retard a un professor, li podeu assignar substituts perquè realitzin les seves sessions. Aquests substituts podran veure les substitucions que han de fer a Sumari i al seu horari.

1. Des del bloc Gestió, entreu al mòdul Substitucions del professorat. També s'hi pot accedir des de Passar llista al professorat.

• Permís necessari: Assignar professors per a substitucions ([etapa]).

NOTA: Si no veieu el mòdul i teniu el permís, aneu a AdministracióTipus, configuracions i importacions/exportacions > Altres configuracions i comproveu que la configuració Veure l'assignació de substitucions de professors dins del mòdul de Gestió (ID 612) estigui activada.

2. Cerqueu la data en què voleu assignar substitucions. Veureu totes les sessions afectades per les absències o retards dels professors.

3. Cliqueu la icona de les fletxes (Assignar substitut).

Veureu els usuaris que poden fer de substituts ordenats segons la seva disponibilitat.

En primer lloc us apareixeran els usuaris que, per a aquella franja horària, tinguin assignada una hora de substitució. Després, els que hi tenen assignada una hora de permanència. A continuació, els usuaris que tenen classe però només amb part del grup (entre parèntesis apareix el nombre d'alumnes del grup). Finalment apareix la resta d'usuaris ordenats alfabèticament.

Vegeu com assignar hores de substitucions i de permanència aquí.

4. Seleccioneu-ne un i cliqueu 'Guardar'.

Podeu desassignar un substitut clicant la icona de prohibit (Desassignar).

COM ASSIGNAR HORES DE SUBSTITUCIONS I DE PERMANÈNCIA

1. Aneu a AdministracióHorarisHores lectives i no lectives i creeu una nova hora.

A les hores de substitució cal que l'hora tingui un ordre de substitució igual o superior a 1.

A les hores de permanència cal que l'hora tingui un ordre de substitució 0 o el camp estigui buit.

El nom d'aquestes hores lectives és igual quin sigui, ja que en el mòdul Substitucions sempre apareixerà Substitució si l'ordre de substitució és igual o més gran que 1 i sempre apareixerà Permanència si l'ordre de substitució és 0 o el camp està buit.

2. Aneu a Administració > Acadèmic > Accions > Personal del centre > un usuari > icona de l'usuari (Personal docent) i cliqueu la icona del llapis del curs actual (Editar hores).

Cliqueu 'Nova hora', seleccioneu l'hora que heu creat i cliqueu 'Guardar'.

3. A l'hora que heu assignat a l'usuari, cliqueu la icona del calendari (Modificar horari) i després 'Nou horari'. Especifiqueu la franja horària en què l'usuari tindrà aquesta hora de substitució o permanència i cliqueu 'Guardar'.

En el cas que l'hora de substitució coincideixi amb la de permanència, prevaldrà l'hora de substitució.