Eines de l'app per a les famílies

Modificat el Dt, 29 Ago., 2023 a les 11:40 AM

Per conèixer les diferents eines que les famílies tenen disponibles a l'app de Clickedu

Tasques que hauríeu de saber fer abans de començar: Introducció a l'app

L'app permet que les famílies (tant alumnes com responsables) obtinguin informació que els resulta molt útil, com les dades d'assistència, les notes i la comunicació amb el centre.

En aquest punt del manual us explicarem què poden veure les famílies. Si voleu, podeu clicar el següent botó per obtenir un document i enviar-lo a les famílies perquè sàpiguen com moure's per l'app. Hi podeu afegir el logotip del centre i l'URL del vostre Clickedu.

Índex de l'article:
 Entrar a l'app
Menú lateral
Pantalla principal

Horari

Notícies

Fotos

Missatgeria

Dia a dia

Calendari

Recursos

Menú

Gestions

ENTRAR A L'APP

Un cop s'hagin descarregat l'app, per entrar-hi per primera vegada hauran d'introduir l'URL del vostre Clickedu (mitjançant el formulari al qual poden accedir clicant l'interrogant). La resta de dades són les mateixes que utilitzen per accedir a la plataforma des d'un ordinador: el nom d'usuari de l'alumne i la contrasenya de l'alumne o responsable.

Després podran introduir un àlies que els servirà per identificar la sessió i accedir a l'app.

Aquest procediment només l'han de fer la primera vegada que accedeixin a l'app en un dispositiu.

MENÚ LATERAL

Si cliquen la icona de les tres ratlles de dalt, obriran el menú lateral.

Des d'aquí podran accedir a les següents eines:

a) Nou usuari. Aquesta opció pot resultar útil als responsables si, per exemple, són professors d'un centre amb Clickedu.

b) Selector d'usuaris. Si inicien la sessió amb més d'un usuari, amb aquesta eina podran canviar fàcilment d'usuari.

c) Selector de fills. En el cas que tinguin més d'un alumne al centre, des d'aquí podran canviar fàcilment entre ells.

d) Versió d'escriptori. Si necessiten eines de la plataforma que actualment no estan disponibles des de l'app, poden clicar aquí per accedir a la versió d'escriptori de Clickedu.

e) Calendari. Des d'aquí podran sincronitzar el calendari de Clickedu amb el calendari del seu dispositiu. D'aquesta manera, podran exportar els esdeveniments de Clickedu al seu calendari clicant Sincronitzar ara.

f) Fotos. Hi poden activar Guardar fotos al carret perquè en entrar a la pestanya Fotos les fotografies es desin automàticament en un nou àlbum del seu dispositiu i així no gastar tantes dades.

g) Desconnectar. Per tancar la sessió de l'usuari actual.

PANTALLA PRINCIPAL

La pantalla principal de l'app és un menú amb les eines disponibles a l'app.

HORARI

En aquesta pantalla poden veure l'horari de l'alumne.

NOTÍCIES

Des d'aquesta pestanya poden accedir a les notícies del centre.

No veuran aquesta pestanya si des del curs anterior no hi ha cap notícia.

FOTOS

Des d'aquesta pestanya podran consultar els àlbums de fotografies que els hàgiu fet visibles, les quals podran compartir.

No veuran aquesta pestanya si des del curs anterior no hi ha cap àlbum.

MISSATGERIA

Des d'aquesta pestanya poden veure els missatges que els hagin enviat (Rebuts), els que ells hagin enviat (Enviats) i els que hagin eliminat (Eliminats).

Si heu definit que no puguin enviar missatges, no podran accedir al missatger.

Amb la icona dels 3 punts (al costat de MISSATGERIA) poden enviar un nou missatge intern.

Si l'escola té activades les notificacions push (Administració > Tipus, configuracions i importacions/exportacions > Altres configuracions > Sistema Push (missatgeria interna)) i les famílies han permès que l'app els enviï notificacions, quan rebin un missatge rebran la notificació igual que reben les de la resta d'apps. D'aquesta manera, no es perdran cap missatge intern.

DIA A DIA

Des d'aquesta pestanya poden accedir a les fitxes dels alumnes.

Podran veure diferents aspectes:

a) Paràmetres diaris. Podran consultar els registres dels paràmetres de passar llista que s'hagin introduït durant els darrers set dies naturals.

Si el nom d'un paràmetre conté certes paraules clau, al davant apareix una icona, segons la següent taula:

observaciones - observacions - remarks
desayunar - esmorzar - breakfast
almuerzo - dinar - lunch
merienda - berenar - tea
dormir - dormir - sleep
deposiciones - deposicions - bowel movement
biberon - biberó - bottle

b
) Paràmetres. Podran veure els totals dels registres de les avaluacions.

c) Notes. Aquí podran consultar les notes parcials de les avaluacions. Dos dies després de tancar una avaluació també podran descarregar-se el butlletí de notes.

El butlletí de notes no es pot descarregar si no heu escrit l'acta.

CALENDARI

Podran veure el seu calendari.

RECURSOS

Des d'aquesta pestanya poden accedir als suros i les recomanacions de les matèries de l'alumne i a les carpetes públiques.

Per mostrar o no les recomanacions i els suros es té en compte si aquestes eines de les matèries estan actives (Administració > Acadèmic > Estructura de cursos > un cicle o etapa >  (Continguts i eines de les matèries).

MENÚ

Des d'aquesta pestanya podran veure els menús del menjador.

Perquè vegin aquesta pestanya cal que el mòdul de menjador sigui visible a les famílies (Administració > Acadèmic > Estructura de cursos > un cicle o etapa > Visió de les famílies () > Vincles del sumari > Serveis (o bé categoria on tingueu el menjador) > Editar ()).

Vegeu com introduir el menú del menjador a la plataforma aquí.

GESTIONS

En aquesta pestanya poden accedir a les entrevistes, als avisos de porteria, a les autoritzacions i a les enquestes (visibles a la pestanya que apareix quan cliquin la fletxa marcada en vermell a la captura).

Si tenen una enquesta pendent, veuran un asterisc com el de la imatge.

A les entrevistes poden veure'n el resum i els acords als quals s'ha arribat de les entrevistes fetes, veure les que estan programades i demanar-ne de noves.

Als avisos de porteria poden avisar-vos que els seus fills no vindran a l'escola o que arriben tard, de tal manera que ho pugueu tractar com a avís de consergeria i que l'equip docent sàpiga per què un alumne no hi és.

A les autoritzacions poden veure les peticions d'autoritzacions que els hàgiu fet i, si tenen permís d'escriptura, donar la seva autorització i penjar un fotografia de l'autorització signada.

A les enquestes poden contestar-les i veure-les un cop realitzades.

Cal que marquin "Finalitzar" quan hagin contestat les preguntes, o bé "Guardar" si volen desar les respostes, però no enviar-la.

Perquè puguin veure les entrevistes cal que obriu un tiquet perquè us ho activem.

Perquè puguin fer avisos de porteria cal que ho configureu des d'Administració > Acadèmic > Estructura de cursos > un cicle o etapa > (Visió dels alumnes) > Notificacions d'assistència.

Perquè puguin veure les autoritzacions, cal que els hàgiu fet peticions.

Si no poden veure cap d'aquestes pestanyes, no veuen la pestanya Gestions.

Manual descarregable per a les famílies