Plantilla J: configuracions i generació del butlletí

Modificat el Dl, 18 Des., 2023 a les 10:31 AM

Nota: aquesta plantilla substitueix les anteriors plantilles A, B i C.

Aquest butlletí es genera únicament amb el format d'avaluació "Final - Blocs d'avaluació", (Administració > Acadèmic > Configuracions > Seleccionar etapa > Format d'avaluació de l'etapa).

Recordeu que, a les plantilles F, J i K s'han incorporat les configuracions per incloure les observacions i les frases amb quantificador.

A més, per a TOTES les plantilles, s'ha incorporat la possibilitat de mostrar les rúbriques i els aspectes acadèmics. Trobareu un resum de les novetats fent clic aquí.

Feu clic aquí per veure el model de butlletí.

• En aquest cas us apareixen les matèries en forma de llistat, amb la nota final de l'avaluació i les observacions corresponents.
  • Si teniu activada l'opció "Activar nota global d'actitud avaluable amb quantificadors", aquestes valoracions apareixeran al butlletí, si no està activada, no.
  • En aquesta mateixa pantalla podreu seleccionar el "Format de la nota del butlletí de notes".

Podeu, també, seleccionar el format amb què es veuran les notes a l'historial.

Nova pantalla de configuració

Per poder realitzar les configuracions dels vostres butlletins accediu a Administració > Acadèmic > Configuracions > Seleccionar etapa > icona "Butlletí de notes".

Des de la primera pestanya "Continguts", podreu configurar els següents paràmetres:

• Color del butlletí: tenint en compte que cada color aplica a uns camps determinats per defecte que no es poden modificar. Podeu escriure el valor hexadecimal del color o bé cercar-lo.
  • Habilitar la visió dels tutors i cotutors vinculats a la classe de l’alumne.
  • Nom oficial o nom intern de les matèries: que teniu configurats a  Administració > Acadèmic > Matèries i grups > seleccionar curs > triar matèria > Accions "editar" (llapis) > Nom de la matèria o Nom Oficial.
  • Històric (Historial de notes): podeu seleccionar si voleu que aparegui la taula amb les notes de les avaluacions anteriors i l'actual.
  • Mostrar els aspectes acadèmics, personals i evolutius al butlletí d'avaluació.
  • Per defecte, al darrer trimestre no apareixerà l'opció de mostrar la nota final de la matèria.
  • Mostrar Competències Específiques (o Dimensions): en el butlletí apareixeran les Competències Específiques i el seu resultat per a cada una de les matèries avaluades.
    • Les Competències Específiques apareixen amb el seu codi al davant.
    • Les CE que no hagin estat avaluades a l'avaluació, no apareixen al butlletí.
  • Mostrar els criteris d’avaluació (o les competències de les dimensions)
  • Mostrar les competències clau
  • Mostrar les competències descriptors
  • Mostrar el Treball de Recerca: recordeu que activant aquesta configuración es mostraran al butlletí les observacions del seguiment del TR prèviament configurades al mòdul del Treball d’investigació, així com la nota final a l’avaluació indicada.
    Tingueu en compte que aquesta configuració és només per a l’etapa de Batxillerat a Catalunya.
  • Mostrar ítems avaluatius a les famílies: la seva activació mostrarà totes aquelles notes parcials que cada docent ha volgut fer visible a la plataforma d'alumnes i responsables (mares i pares).
  • Mostrar les rúbriques als butlletins d'avaluació: es mostraran les rúbriques, que recordeu que requereixen d'una doble configuració.
  • Mostrar les notes suspeses amb un color: si no marqueu aquesta opció apareixeran del mateix color que la resta de notes.
  • Indicar les notes de recuperació d’avaluacions anteriors: que apareixeran a l’historial amb una (R)
  • Mostrar la fotografia de l’alumne al butlletí
  • Data: el desplegable us permetrà triar quina data ha d'apareixer quan es generi el butlletí:
    • Data de convocatòria de l'acta d'avaluació (opció per defecte).
    • Data d'escriptura de l'acta.
    • Data de tancament definitiu de l'avaluació.
  • Camp per a la signatura del tutor: apareixeran les absències i retads, justificats i no justificats, juntament amb un espai per la signatura del tutor o tutora de l'alumne, i un altre per a posar-hi el segell del centre. Nota: està prevista una millora per separar aquesta configuració (assistència / signatura i segell).
  • Retallable per a la signatura dels responsables: es pot triar el retallable pel retorn signat dels pares i mares del resguard del butlletí.
  • Resum d’assistència: podeu decidir si voleu fer visible el resum de l’assistència de l’alumne, que apareixerà al final del butlletí.
  •  Recordeu de guardar aquestes configuracions.

Plantilles

La segona pestanya d'aquesta pantalla, "Plantilles" us mostra una miniatura i el nom de cada una de les plantilles. L'interrogant us portarà a aquest punt del manual, on podreu visualitzar un model de cada un d'aquests butlletins estàndards que us proposem des de Clickedu.

N'heu de seleccionar un per cada una de les etapes educatives del vostre centre. A la part superior dreta podreu seleccionar l'etapa. Només se'n pot seleccionar una, i recordeu a guardar la pantalla.

Enviament

Aquesta pestanya us permet utilitzar les configuracions per si voleu enviar els butlletins per correu electrònic.

Generació dels butlletins

El procediment és el que ja coneixeu, podeu accedir a generar els butlletins d'una classe per diferents vies, i sempre en funció dels permisos que tingueu assignats dins de la plataforma Clickedu.

Administració > Documentació > Seleccionar classe > Triar avaluació > Documentació: generar

Materies > Avaluacions > Seleccionar classe > Triar avaluació > Documentació: generar

Administració > Documentació > Seleccionar classe > Triar avaluació > Escriure Acta > Documentació