Bàners

Modificat el Dj, 10 Ago., 2023 a les 9:02 AM

Per gestionar els bàners del lloc web

Aquest apartat us permetrà crear aquests elements i definir a quina pàgina han de sortir.

• Permís necessari: Administrar el bloc Web

Els bàners són enllaços a partir d’un element gràfic que normalment s’han associat a la publicitat a Internet. La funció que tenen és atreure trànsit cap a altres webs o parts del propi web.

1. Per anar a la gestió de bàners cal fer clic a la pestanya Web i, després, sobre la icona Bàners.

2. Us sortirà un llistat dels bàners actius a la web.

3. Des d'aquí podeu gestionar els bàners: podeu donar-ne d’alta de nous (Nou), modificar els existents () o esborrar-los ().

4. Quan hàgiu clicat a Nou, ompliu el formulari tenint en compte que cal omplir els camps requerits, posant algun nom que sigui recordable quan en vegeu el títol.

4. Per posar la imatge, en primer lloc, cal tenir-la gravada al nostre ordinador. Després, premeu el botó navega, escoge o similar (depèn del navegador). Us sortirà el vostre equip. Trieu-la.

Recordeu que la imatge ha de tenir un format compatible (és recomanable JGP, tot i que també accepta GIF).

5. A continuació indiqueu a on dirigeix el bàner, quan hi fas clic. Si és una web externa, cal posar l'adreça incloent http://. Si és interna, només cal escriure, a partir de la barra, el lloc de Clickedu al qual us vulgueu dirigir. Per exemple, es vol enviar a la pàgina notícies, s'escriurà noticies.php. Si la pàgina té una adreça tipus "noticies.php?id=51, cal posar-ho tot, incloent el "?id=".

6. Després heu d’indicar a quines pàgines s’aplica aquest bàner. Ho feu a l’apartat Pàgines associades. Allà, cal enviar les pàgines marcades de l'esquerra a la dreta perquè quedin seleccionades. El bàner, aleshores, serà visible a totes les pàgines seleccionades.

7. Feu clic al botó de Guardar per tal que es gravin els canvis.

Depenent del pes de la imatge que pengeu i de la vostra connexió a Internet pot trigar una estona a validar la pàgina.