Assignació de conceptes facturables als usuaris

Modificat el Dc, 9 Ago., 2023 a les 10:20 AM

Per assignar els conceptes facturables que s’han creat als usuaris de Clickedu

Conceptes del glossari relacionats: mesos facturables, presentadors, agents emissors, conceptes facturables, donatiu

1. Des del bloc Gestió, entreu a Rebuts.

2. A Creació i assignació de rebuts, cliqueu Assignació de conceptes facturables als usuaris.

3. Cerqueu els usuaris als quals voleu assignar conceptes facturables.

Podeu cercar per classes, germans (germans grans, germans petits, fills únics, etc.), conceptes assignats, percentatges, mesos de facturació i pels filtres que tingueu creats.

En el cas dels conceptes (que s'ordenen segons l'ordre que heu indicat o, si tenen el mateix ordre, alfabèticament) i els percentatges els podeu seleccionar i deseleccionar tots amb la casella de selecció o clicar només aquell que vulgueu (amb la tecla Ctrl o ?). Si teniu molts conceptes també podeu escriure el seu nom en el camp per trobar-lo més fàcilment.

Si filtreu per mes, també podreu veure —a nivell informatiu— els conceptes dels serveis assignats als alumnes i el total que es cobrarà en aquell mes.

IMPORTANT: Tingueu en compte que quan un alumne està a dues o més classes i el desassigneu d'una d'elles sense tocar cap dada de gestió, se li cobraran els conceptes relacionats amb les classes on estava inscrit, inclosa aquella d'on l'heu desassignat. Per solucionar-ho, només cal desassignar els conceptes facturables de l'alumne abans de desassignar-lo de la classe.

NOTA: Quan un alumne es dona de baixa de l'escola NO l'heu de desassignar de la classe a la qual pertany, ja que si ho feu tota la informació acadèmica, d'assistència i de rebuts deixarà de ser visible a la plataforma, per la qual cosa no la podreu consultar ni generar-ne cap documentació.

En donar de baixa un alumne (baixa acadèmica i d'usuari), durant aquell mes Clickedu us permetrà fer rebuts (per despesses com casals, menjador, etc.) d'aquell alumne. El mes següent no es facturarà i apareixerà la cel·la on surt l'alumne tenyida de color i amb la data de baixa.

Si el que voleu és assignar conceptes facturables a usuaris que no són alumnes, no seleccioneu cap classe, sinó Personal d'administració i serveis, Personal docent o Altres usuaris.
Heu de tenir en compte que quan convertiu un usuari alumne a un de tipus altres, es desfan les relacions d'aquest usuari amb les seves dades acadèmiques (no són visibles, però no s'eliminen).
Vegeu més informació sobre la facturació al personal de centre
aquí.

4. Marqueu els conceptes facturables que vulgueu assignar a cada usuari.

El títol dels conceptes són el codi de cada un. Si hi poseu el ratolí a sobre, us apareixerà el seu nom.

Els conceptes que apareixen són els que hàgiu marcat a Gestió > Rebuts > Conceptes facturables com a propis de l'etapa o el curs de l'usuari.
Als usuaris que no són alumnes (PD, PAS i altres) els apareixeran com a conceptes assignables aquells que no tinguin cap etapa o curs assignat.

Recordeu que quan creeu un concepte facturable, el programa ja us permet assignar-lo a classes. Si ho heu fet, els alumnes d'aquelles classes ja el tindran assignat.

5. Podeu assignar un concepte facturable a tots els usuaris que us apareixen a la pantalla clicant Tots.

6. Des d'aquesta pantalla podeu fer modificacions del concepte d'un usuari, si pel que sigui ha de pagar més o menys.

7. Si poseu el ratolí sobre la icona del bitllet, us apareixerà la forma de pagament del concepte. Si cliqueu la icona, se us obrirà una finestra on podreu canviar com paga l'usuari el concepte.

8. Cliqueu 'Guardar'.

9. Podeu exportar la pantalla a Excel amb el botó 'Exportar a Excel'.

Recordeu que podeu inactivar formes de pagament. Per fer-ho, però, aquesta ha de complir les següents condicions:
— No pot tenir cap concepte facturable assignat en aquest curs.
— No pot tenir cap inscripció d'alta de cap servei assignada.

Si aquestes condicions no es compleixen, el vincle per inactivar formes de pagament no apareixerà.

Quan la forma de pagament estigui inactiva serà visible des de la fitxa de l’usuari (Administració > Gestió d'usuaris > un usuari > icona del bitllet (Formes de pagament)), però no serà visible i, per tant, no es podrà utilitzar, des de qualsevol de les pantalles per realitzar inscripcions als mòduls de serveis ni tampoc es podrà fer servir des de l’apartat Assignació de conceptes facturables als usuaris.