Assignació del model 182 als alumnes

Modificat el Dc, 9 Ago., 2023 a les 10:43 AM

Per realitzar l'assignació del model 182

Tasques que hauríeu de saber fer abans de començar: Assignació de conceptes facturables als alumnes

En aquesta pantalla podeu seleccionar els titulars que consten com a pagadors a les formes de pagament a Clickedu als quals se'ls ha de generar el certificat del model 182. Us recomanem que a principis d'any pregunteu als responsables qui volen que consti.

El model 182 només està disponible per a centres de l'Estat Espanyol.

1. Des del bloc Gestió, entreu al mòdul Rebuts.

2. A Model 182, cliqueu Assignació del model 182 als alumnes.

3. Busqueu els alumnes que voleu incloure.

Per tenir en compte els alumnes que van deixar el centre al final de curs passat, marqueu Mostrar baixes.

4. Seleccioneu a quin titular se li ha de generar el certificat.

En el cas que marqueu els dos titulars l’import de donatius total es dividirà en dos i podreu generar dos certificats, cadascun dels quals inclourà l’import corresponent al 50 % del total.

Pot ser que un titular us aparegui dues vegades, una sobre l'altra. Això és perquè s'han generat rebuts amb dues formes de pagament repetides. Comproveu que les dues formes de pagaments tenen el NIF ben informat i a l'hora de registrar el model 182 es farà correctament.

Si us apareix No titular assegureu-vos que a la forma de pagament hi ha informació en els camps del nom i cognom del titular.

Un cop hem assignat els titulars dels pagaments dels alumnes del centre (també dels alumnes de baixa) i hem guardat els canvis, hem de repetir el procés seleccionant els alumnes sense classe assignada. Seria recomanable repetir aquesta acció en el curs anterior de l'any que es vulgui certificar, per evitar la pèrdua d'informació.

Cliqueu Alumnes sense classe assignada per gestionar els alumnes del curs passat que no tenen assignada.

5. Cliqueu Guardar.