Sistemes acadèmics

Modificat el Dj, 29 Juny, 2023 a les 9:18 AM

Per configurar el curs escolar d'una etapa amb diferents sistemes per a diferents cursos i classes

Si al centre teniu una etapa on hi ha classes que funcionen amb diferents sistemes acadèmics, podeu configurar els diferents sistemes. Això permetrà tenir diferents configuracions del curs escolar de l'etapa, formats de càlcul i configuracions dels butlletins de notes.

1. Des del bloc Administració, accediu al mòdul Acadèmic.

2. Cliqueu la pestanya Configuracions, aneu a l'etapa afectada i cliqueu Sistemes acadèmics.

3. Per afegir un sistema acadèmic cliqueu (Nou sistema acadèmic).

Escriviu el nom i la descripció del sistema  i marqueu aquelles classes que han de funcionar amb aquest sistema.

No podeu seleccionar aquelles classes que ja estan seleccionades en un altre sistema.

4. Cliqueu Guardar.

Aquest nou sistema es crearà amb les configuracions del sistema per defecte de la plataforma, no amb les del vostre sistema principal.

5. D'aquest sistema, cliqueu, a la columna Accions, la icona (Matèries) i marqueu les matèries que han de funcionar amb aquest sistema.

No podeu seleccionar aquelles matèries que ja estan seleccionades en un altre sistema. Hauríeu de tenir matèries diferents per als alumnes que cursen diferents sistemes acadèmics. Així evitareu que cap d'ells tingui matèries d'un sistema que no li correspongui.

6. Cliqueu Guardar.

7. Cliqueu, a la columna Accions, la icona (Alumnes) per comprovar que cada alumne tingui un sol sistema acadèmic.

Us apareixeran els alumnes de les classes d'aquest sistema acadèmic i les seves matèries. Si la matèria és del mateix sistema acadèmic, apareixerà de color verd. Si és d'un altre, apareixerà de color vermell.

Un cop definits els sistemes acadèmics, a Configuració del curs escolar apareixerà una caixa blava fixa que indica el sistema amb el qual esteu treballant. El podeu canviar amb el desplegable.

Totes les configuracions d'aquesta pantalla són úniques per al sistema acadèmic que apareix a la caixa blava.

De les altres configuracions, les que són úniques per a cada sistema són els formats de càlcul i les configuracions dels butlletins de notes.