Autoritzacions digitals

Modificat el Dj, 25 Abr. a les 10:24 AM

Perquè els usuaris puguin autoritzar peticions amb signatura digital

Podeu activar les signatures digitals per agilitzar la gestió d'autoritzacions: els usuaris podran signar digitalment les autoritzacions, que quedaran automàticament verificades i seran jurídicament vàlides. Perquè funcionin correctament, cal que els usuaris tinguin informat el DNI o passaport, el telèfon mòbil i l'adreça electrònica.

Aquestes signatures compleixen amb el Reglament (UE) 910/2014 sobre identificació electrònica i serveis de confiança (EIDAS) i tenen un cost unitari, en data gener del 2024, de 0,50 €, IVA no inclòs.

Per activar les signatures digitals, contacteu amb nosaltres a través del correu electrònic support@clickedu.net.

El funcionament de les autoritzacions digitals és molt semblant a la resta d'autoritzacions. A continuació exposem els canvis més significatius.

1. Amb les signatures digitals actives, a l'hora de crear una autorització podeu indicar que serà amb signatura digital.

En aquest cas, no es pot pujar cap document, ja que es genera automàticament amb el títol i la descripció de l'autorització, per tal de poder-hi posar la signatura digital.

2. Assigneu els usuaris a la petició.

En cas que l'autorització l'hagin de signar els responsables i no es requereixi la doble signatura, trieu, al desplegable Enviar a, quin dels dos l'ha de signar.

Quan assigneu usuaris a l'autorització podeu comprovar si tenen totes les dades introduïdes (DNI, adreça electrònica i telèfon mòbil). Si en falta cap, podeu clicar  per obrir la fitxa de l'usuari i omplir els camps necessaris.

3. En el llistat de peticions apareix un botó, Publicar, per enviar la petició d'autorització.

Si algun usuari de l'autorització no té alguna de les dades, l'autorització no es pot publicar.

4. En publicar l'autorització, s'envia un correu electrònic als usuaris que han de signar-la, amb un enllaç a una pàgina web on podran signar gràcies a un codi que rebran al mòbil i un camp per fer la seva signatura amb el ratolí o el dit (segons el dispositiu).

El missatge que reben al mòbil està inclòs en el cost de la signatura.

5. Un cop signada, a la plataforma apareixerà que la petició està autoritzada i verificada, amb el document generat automàticament signat i un informe per poder demostrar la validesa de la signatura.

L'usuari rebrà una còpia de l'autorització signada.

Podeu consultar l’estat de les peticions des de la mateixa pantalla on l’heu publicat, clicant la icona  (Llistat de peticions), per comprovar qui ha anat responent.