Continguts i eines de les matèries

Modificat el Dc, 28 Juny, 2023 a les 12:15 PM

Per configurar els possibles continguts de les matèries de l'etapa i les eines de les matèries activades

Per a cada cicle i etapa podeu configurar diferents elements de
continguts per a les matèries i indicar quines eines voleu activar, així com si el funcionament de les eines ha de ser per classe (només per al tutor) o per matèria (per a cada professor).

1. Des del bloc Administració, aneu al mòdul Acadèmic.

2. A Estructura de cursos, cliqueu, de l'etapa o cicle que vulgueu, la icona  (Continguts i eines de les matèries).

CONTINGUTS

Hi podeu configurar certs aspectes dels continguts de les matèries.

1. Definiu el nom del contingut principal (per defecte, Continguts). És el nom del camp que apareix a totes les pestanyes, sota el nombre de sessions. Els alumnes no poden veure aquest camp.

2. Marqueu Revisió de les unitats didàctiques si voleu que els professors puguin valorar com han anat les sessions. Amb aquesta opció activada, els usuaris amb el permís Veure la revisió de les unitats didàctiques podran veure les revisions fetes anant a Revisió de les unitats didàctiques, al menú superior de Matèries.

3. Marqueu Enllaç entre les unitats didàctiques i els ítems avaluatius si voleu que es puguin crear ítems avaluatius relacionats amb els continguts.

4. Marqueu Contingut per als alumnes per activar un camp com el de contingut principal però visible als alumnes.

5.  A la taula teniu fins a dotze possibles continguts. Indiqueu-ne el nom, si són genèrics del contingut (p. ex., objectius generals, metodologia) o específics per a cada sessió (p. ex., objectius específics, dimensions, activitats, recursos, etc.), i si els alumnes els poden veure. Si un contingut s'ha utilitzat, no el podeu editar.

6. Cliqueu Guardar.

CONFIGURACIÓ I EINES DE LES MATÈRIES

Hi podeu activar diferents eines pedagògiques per al professor.

1. Indiqueu si el funcionament del cicle o etapa és per classe (grup) o per matèria.

El funcionament per classe se sol utilitzar a Infantil i al cicle inicial de Primària. Amb aquest funcionament les eines les gestiona el tutor, que és qui més estona passa amb els alumnes, i no els especialistes. Les eines del nom i fotos de la classe només estan disponibles amb aquest funcionament.

El funcionament per matèries se sol utilitzar a partir del cicle mitjà de Primària. Amb aquest funcionament les eines les gestiona cada professor des de la seva matèria.

2. Activeu les eines que us interessi:

Nom de la classe. Només disponible amb el funcionament per classe. El tutor pot introduir el nom de la classe, p. ex. Els pingüins, i acompanyar-lo d'una imatge.

Fotos de la classe. Només disponible amb el funcionament per classe. El tutor pot afegir fotografies perquè les famílies dels alumnes les puguin veure.

Centre d'interès. Per crear la temàtica al voltant de la qual giren les activitats. Visible a les famílies. També ho podeu utilitzar per avisar les famílies de reunions i sortides.

Recomanacions. Per informar els alumnes d'activitats de reforç i ampliació, dels objectius d'una unitat, de tasques de repàs o de lectures i documentals. Visible a les famílies. També ho podeu utilitzar per avisar de material necessari per a sortides.

Suro. Perquè els alumnes puguin veure els recursos didàctics que hàgiu afegit als continguts.

Entrega de treballs. Perquè els alumnes puguin lliurar activitats, exercicis i treballs (individuals o en grup) a través de Clickedu.

Fòrum. Perquè alumnes i professors tinguin un espai on plantejar un dilema o tema de debat.

Treballs compartits. Perquè els alumnes puguin elaborar un treball conjuntament.

Tests autoavaluatius. Perquè els alumnes puguin respondre tests i el seu resultat es calculi automàticament.

Projectes. Per poder treballar per projectes, que permet organitzar els alumnes en diferents grups perquè treballin algun tema que els permeti pensar per ells mateixos, investigar i aprendre dels seus errors i encerts.

Rúbriques. Per poder avaluar per rúbriques, mètode que permet definir diferents tasques o àmbits a valorar i diferents nivells d'assoliment.

A més, el tutor té dues eines més: Carpeta de la classe, on alumnes i tutor poden compartir arxius, i Avisos del tutor, que serveix perquè el tutor pugui donar avisos als alumnes i les seves famílies.

3. Cliqueu Guardar.