Fitxa de l'alumne

Modificat el Dj, 25 Abr. a les 1:28 PM

Per accedir a la informació dels alumnes de les vostres matèries

Conceptes del glossari relacionats: llistat d’alumnes, ítem avaluatiu d’avaluació, avaluació tancada, fórmula de l’avaluació, tancar avaluació, anotació

Tasques que hauríeu de saber fer abans de començar: Veure els alumnes d’una matèria

Tingueu en compte que l’usuari docent amb permisos d’extraescolars no podrà veure la informació pertanyent a les altres matèries del seu alumat.

A Veure els alumnes d'una matèria s'explica com obtenir informació dels alumnes a través del llistat d'alumnes, però podeu veure més detalls dels vostres alumnes des de la seva fitxa: el seu horari, qui n’és el tutor, a quin grup pertany, dades d’assistència, les seves notes, les anotacions que feu durant el curs, etc.

1. Des de la llista d'alumnes d'una matèria o la llista del vostre grup, cliqueu el nom de l'alumne del qual voleu consultar-ne la informació (vegeu Veure els alumnes d'una matèria i La meva classe).

Accediu a la fitxa de l'alumne, la qual té diferents apartats. Si en sou el tutor o teniu el permís Accedir a les dades personals ([etapa]), veureu tres apartats més: Dades personals, Serveis i Documentació.

A més, a sota de la foto de l'alumne trobareu unes icones que us permeten enviar missatges a l'alumne i també a tots els seus professors. Si en sou el tutor, també podreu enviar missatges als seus responsables.

Apartat Dia a dia:

L'apartat Dia a dia permet que pares, alumnes i professors puguin veure la següent informació, resumida dia a dia i detallada per avaluacions: una taula amb el resum d’assistència, deures i els diversos paràmetres que tingueu configurats per quan es passa llista. Els pares els poden veure sempre i quan s'hagin marcat com a visibles per als pares des d'Administració > Acadèmic > Estructura de cursos > Parametritzar

A sota del quadre hi ha els detalls d'assistència per avaluacions, tot i que també podeu consultar només una avaluació concreta o per dates amb el cercador.

En la part inferior de la pantalla, podeu veure els ítems avaluatius amb nota.

Apartat Informació acadèmica:

Dona accés a informació relacionada amb les notes i l'assistència de l'alumne.

La informació que hi podeu consultar és la següent:

— Detalls de paràmetres de passar llista que es registren amb sí/no.

— Quadre resum que inclou el total d'absències i retards justificats i no justificats, i deures de cada avaluació.

— Llista de tots els avisos de porteria de l'alumne.

— Accés a les notes del curs i de l'etapa i informació de l'etapa.

També teniu la possibilitat, amb el permís Modificar les notes des de la fitxa de l'alumne, de modificar notes de curs o etapa, des d'on podeu marcar que un alumne té matrícula d'honor.

— Quadre amb les notes de curs de totes les matèries: finals d'avaluació, final de curs i extraordinària, si n'hi ha. També s'hi poden veure les notes parcials de cada matèria.

— Observacions que els professors escriuen per al tutor, de totes les avaluacions.

— Observacions que els professors escriuen per als pares, de totes les avaluacions.

— Detalls d'assistència per avaluació. També teniu la possibilitat, amb permís, de justificar les absències i els retards.

• Permís necessari: Justificar assistència (absències i retards).

— Detalls de registres de deures i pissarra per avaluació.

Apartat Anotacions:

Hi podeu crear anotacions d'aquest alumne, fer-les visibles al tutor i veure les que estan creades.

Apartat Horari:

Hi podeu consultar l'horari setmanal dels vostres alumnes. Per canviar de setmana, feu servir el desplegable.

Apartat Documentació:

Hi podeu adjuntar documentació relativa a l’alumne. Els documents es poden organitzar en carpetes, a les quals assignarem equips o usuaris que tindran permisos de lectura o escriptura.

Podeu crear les carpetes que necessiteu i assignar-hi permisos de lectura o escriptura perquè diferents equips i usuaris hi puguin accedir i modificar-les.

Vegeu informació sobre la carpeta de secretaria aquí.

Apartat Comportament:

Si l'alumne té una incidència, sanció o mèrit de comportament i s'ha seleccionat que el vostre tipus d'usuari (tutor, personal del centre, responsables o alumne) la pugui veure, podreu accedir a aquest apartat i veure els comentaris d'aquesta incidència, sanció o mèrit.

Apartat Dades personals:

Hi podeu trobar les mesures d'atenció a la diversitat dels alumnes de la vostra classe, les seves necessitats educatives especials, les intervencions del DOIP (Departament d'Orientació i Intervenció Psicopedagògica), medicacions i les dades personals de l'alumne.

Si és necessari, també podeu crear una nova mesura d'atenció a la diversitat i afegir noves medicacions.

2. Per crear una mesura d'atenció a la diversitat, cliqueu el signe positiu verd (Nova Atenció a la diversitat).

3. A la pantalla següent, indiqueu quin tipus de mesura voleu crear. Les disponibles les trobareu en el desplegable. A la dreta de la pantalla us apareix una llista de les possibles mesures amb cadascun dels seus codis.
Si el tipus d'atenció a la diversitat es pot associar a una matèria, apareixerà a sota una caixa on podreu seleccionar la matèria que s'adaptarà.
Si voleu que aquestes mesures apareguin en la documentació oficial heu d'activar la casella de sota.
Activeu la casella Visible al personal docent si voleu que els seus professors puguin veure l'atenció a la diversitat.

Pel que fa a les necessitats educatives específiques, també en podeu crear des d'aquí i consultar les que hi hagi creades prèviament.

3. Seleccioneu, en el desplegable, la necessitat que desitgeu. Si no la trobeu, poseu-vos en contacte amb nosaltres per tal que la puguem afegir.

També podeu veure si els vostres alumnes tenen alguna intervenció psicopedagògica creada des del DOIP (vegeu l'apartat del manual Departament d'Orientació i Intervenció Psicopedagògica (DOIP)).

Pel que fa a les medicacions, és aquí on podeu registrar els medicaments i les seves dosis.

4. Cliqueu l'opció Nova medicació i, a la pantalla següent, indiqueu la descripció, la dosi, la freqüència, etc.

També podeu veure les medicacions dels vostres alumnes si us apareix el mòdul Medicaments a Sumari i també donar-ne d'alta, amb permís, a Matèries > Medicacions.

• Permís necessaris: Veure el llistat de les medicacions.

Apartat Serveis:

Hi podeu veure tota la informació relacionada amb les inscripcions a qualsevol dels mòduls de serveis de Clickedu: Menjador, Extraescolars, Transport i Acollida.

Apartat Comunicació:

Hi podeu trobar la següent informació:

— Les entrevistes amb els pares pendents i les tancades, on en podeu crear de noves. A la dreta d'una entrevista, feu servir la icona del llapis per modificar les dades de l'entrevista, la paperera per esborrar-la, la icona de la silueta per registrar la informació de l'entrevista una vegada realitzada i l'ull per veure totes les dades i imprimir-la.

— Les converses que manteniu en línia amb l'alumne. Cliqueu l'ull per veure les intervencions dels alumnes i les vostres, i el cadenat quan vulgueu tancar-la. Quan ho feu, ningú no hi podrà intervenir més.

— Els fulls de seguiment tutorial. Feu servir la primera icona per registrar-hi les dades, la paperera per esborrar-lo, la icona PDF per generar un PDF amb totes les dades i la icona Word per generar un Word amb totes les dades.